Programma

Hoe 'Waves' de carrière van Mr. Probz veranderde

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe 'Waves' de carrière van Mr. Probz veranderde

De in Nederland geboren Dennis Princewell Stehr begint zijn carrière in de muziekwereld eigenlijk als rapper. Onder de naam Mr. Probz brengt hij dus vooral rapnummers uit, maar het nummer ‘Waves’ verandert alles.

In 2013 brengt Mr. Probz zijn debuutalbum The Treatment uit. En komend van een album vol rap valt ‘Waves’ misschien qua stijl een beetje buiten de boot. Het nummer ligt ook al een tijdje bij Mr. Probz op de plank voordat hij het uitbrengt. Pas nadat de reacties op zijn zang bij het nummer ‘Sukkel Voor De Liefde’ samen met The Opposites enorm positief blijken zet hij ‘Waves’ online. “Ik bracht het nummer uit om te zien hoe mensen zouden reageren”, vertelt Mr. Probz in een interview met Shazam. “Daarvoor was het eigenlijk alleen maar strikt hiphop.”

Experimenteren

De rustige ballad wordt officieel alleen uitgebracht als digitale single op 26 april 2013. In Nederland wordt het een grote hit. Om het nummer te schrijven duikt Mr. Probz de underground scenes in. Hier experimenteert de muzikant met verschillende muziekstijlen. Hij begint zich meer te verdiepen in de wereld buiten hiphop. Zo wordt bijvoorbeeld de band Nirvana ook een inspiratiebron van de artiest. “Ik dacht: ‘Ik wil meer weten over muziek in het algemeen. En hopelijk kan ik dat gebruiken en kleine elementen eruit halen en proberen iets nieuws te maken'. En het werkt”, vertelt hij. “Als je een nummer als ‘Waves’ uitbrengt terwijl je van een pure hiphop achtergrond komt verandert er sowieso iets, omdat je voelt hoe mensen daarop reageren.”

Eerlijkheid

Mr. Probz verwacht dat eerlijkheid een groot aandeel heeft in het succes van het nummer. “Ik denk dat iedereen zich op één of andere manier in de woorden kan verplaatsen. Het maakt niet uit of het vriendschap is of een relatie. Het is gewoon eerlijk", legt hij uit aan Digital Spy. "Als je het simpel en eerlijk houdt dan zullen mensen zichzelf er in zien. Het ligt aan de persoon die luistert. Maar voor mij is dat denk ik een van de redenen.”

Geniet hieronder van 'Waves' van Mr. Probz:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Explosie

Op 4 februari 2014 brengt de Duitse DJ en producer Robin Schulz een remix van ‘Waves’ uit. De producer tovert de rustige track om naar een upbeat dance nummer. Dit helpt 'Waves' ook door te breken in de rest van de wereld. “Dat het nummer het zo goed zou doen had ik nooit verwacht. Het origineel groeide al in een paar landen, maar toen kwam de remix en het explodeerde overal", vertelt Mr. Probz.

Check hier de remix van Robin Schulz van het nummer 'Waves':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mr. Probz staat met ‘Waves’ op nummer 953 in de Top 2000.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie