Programma

Het origineel van 'One Step Beyond' van Madness

  1. Nieuwschevron right
  2. Het origineel van 'One Step Beyond' van Madness

Sommige artiesten laten zich inspireren door liefde en verlies en sommige artiesten laten zich inspireren door... andere artiesten. Rob Stenders bespreekt die laatste gevallen in zijn podcast Originals Alfabet.

In aflevering O vertelt hij over volgens hem 'een van de mooiste platen ooit gemaakt', namelijk 'One Step Beyond' van Madness. Wat blijkt? Madness bedacht dat geniale intro helemaal niet zelf. Benieuwd waar ze hun inspiratie vandaan hebben gehaald? Grijp deze gelegenheid, ga er eens lekker voor zitten en luister naar de aflevering over Madness, maar ook over Pavarotti en Blur.

Originals Alfabet

Luister hieronder naar aflevering 'O' van Rob Stenders' podcast Originals Alfabet. In de aflevering verklapt Rob ook waar het origineel van Pavarotti's 'O Sole Mio' vandaan komt. Én meer!

Woord voor woord overgenomen

Ook Robbie Williams heeft hier een handje van. Hij heeft 'She's The One' woord voor woord overgenomen van de band World Party. Hij scoort een grote hit met zijn versie. De zanger van World Party reageerde hier later op zijn website op deze manier op: "Robbie Williams heeft mijn varken gestolen en vermoord, maar heeft me genoeg bacon gegeven om vier jaar van te leven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Originals Alfabet

In het Originals Alfabet neemt Rob Stenders je mee in de wereld van het muzikale leen- en jatwerk. Beroemde nummers die een onbekende oorsprong blijken te hebben en onbekende nummers die beroemd werden dankzij het betere sample werk. Van 'All Along The Watchtower' tot 'Zet een Kaars Voor Je Raam Vannacht', het komt allemaal voorbij. Check hieronder alvast drie afleveringen. De rest van het alfabet vind je hier.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie