Programma

Duik in het beste van de jaren 80 met Blokhuis Extra

  1. Nieuwschevron right
  2. Duik in het beste van de jaren 80 met Blokhuis Extra

Deze zomer duikt Leo Blokhuis in de beste popmuziek van de eighties. In de tweede uitzending van Blokhuis Extra, die vanavond op NPO 3 wordt uitgezonden, staat Michael Jacksons meesterwerk Thriller centraal.

In zes afleveringen gaat Leo Blokhuis op zoek naar de mooiste verhalen achter hits uit de jaren 80. Zo bracht de popprofessor in de eerste aflevering van vorige week een bezoek aan de tuin van Kim Wilde, die vertelde over de achtergrond van haar hit Kids In America. Daarnaast was er aandacht voor Love Games van Level 42, Come On Eileen van Dexy's Midnight Runners en Nederrockklassieker Burning Heart van Vandenberg.

Michael Jackson

De aflevering van woensdag 28 juli staat een andere iconische artiest centraal: Michael Jackson. Blokhuis gaat op zoek naar het verhaal achter Thriller, dé ultieme eightiesplaat en nog steeds het bestverkochte album aller tijden. In een interview vertelt Bruce Swedien, de vaste geluidstechnicus van producer Quincy Jones, hoe Thriller tot stand kwam. Daarnaast leggen Steve Lukather en David Paich van Toto uit hoe ze een bijdrage leverden aan het album én vertellen ze over hun eigen hit Rosanna.

Blokhuis Extra wordt iedere woensdag tot en met 25 augustus uitgezonden op NPO 3 om 21.10 uur.


Thriller in De Albumshow

Nu al benieuwd naar de geschiedenis van het meesterwerk van Michael Jackson? In de aflevering van De Albumshow van afgelopen week staat Thriller centraal. Klik hier om hem te bekijken.

Foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie