Programma

Leo Blokhuis roept met muziek op tot respectvolle samenleving

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis roept met muziek op tot respectvolle samenleving

In aanloop naar de verkiezingen en de daarbij heersende verdeeldheid in ons land heeft Leo Blokhuis een muziekplatform opgericht om samen met Nederlandse artiesten een positief geluid te laten horen.

What the world needs now

Het platform heeft What The World Needs Now, naar de gelijknamige Jackie DeShannon uit 1965. Boven de site prijkt een citaat van zangeres Nina Simone: "It is an artist's duty to reflect the time in which we live." Volgens Leo is die oproep van Nina Simone nu 'actueler dan ooit'. Nadat zijn eigen vrouw Ricky Koole al een voorzetje had gegeven met een cover van 'Desperado', opgedragen aan Donald Trump, volgden onder anderen Iris Hond, Brainpower, Paul de Munnik, Bertolf, Roel van Velzen, Gé Reijnders, Syb van der Ploeg en Diggy Dex met gratis te beluisteren nummers om het initiatief te ondersteunen.

Bijdrage aan een liefdevol klimaat

"What The World Needs Now is een platform dat geheel vanuit idealisme is gebouwd, dat hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan een veelkleurige, respectvolle samenleving", zegt Leo over het project. "De liedjes die je hier kunt beluisteren zijn hier niet te koop. Ze zijn ingediend door de artiesten zelf en het is aan de artiesten om daar al dan niet verder iets mee te doen." Hij omschrijft de site zelfs als 'een bijdrage aan een liefdevol klimaat in ons land, zonder bijoogmerk'.

Bezoek What The World Needs Now

Ster advertentie
Ster advertentie