Programma

Memoires Prince toont echte mens achter de wandelende legende

  1. Nieuwschevron right
  2. Memoires Prince toont echte mens achter de wandelende legende

In maart 2016 sloot Prince een overeenkomst om zijn memoires te schrijven, maar door zijn overlijden op 21 april datzelfde jaar is het nooit afgekomen. Toch is het boek nu uitgebracht.

Prince is ooit zelf begonnen met schrijven aan het boek, maar heeft hem helaas nooit kunnen afmaken. Het boek is nu toch nog gepubliceerd. Hoe hebben ze dit opgelost? Jan-Willem belt in Jan-Willem Start Op! met muziekjournalist en Prince-kenner Edgar Kruize, die hem alles over het boek kan vertellen.

Handgeschreven script 'Purple Rain'

"Ze hebben het opgelost door het af te maken in de lijn waarin hij het heeft voortgezet. Je hebt handgeschreven pagina's, en daarna komt de tekst uitgewerkt. Dit wordt dan weer aangevuld met handgeschreven teksten van de rest van zijn carrière, zoals het handgeschreven script van 'Purple Rain', waardoor het uiteindelijk een geheel is geworden."

'Hij was ook maar een mens'

Een rode draad ontbreekt, omdat het boek niet door Prince zelf is afgeschreven, maar toch leert het je nieuwe dingen. Edgar: "Ik heb vooral geleerd dat Prince een mens is. Zo begint het boek bij zijn vroege jeugd als kind, met babyfoto's en handgeschreven teksten. Normaal ken je alleen de man achter de legende, maar nu zie je hem als normaal mens van vlees en bloed. Toch voegt het ook een extra laagje aan het mysterie toe." Luister hieronder naar het hele gesprek met Edgar.

Biografie Prince voegt extra laagje aan het mysterie toe

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie