Programma

De koningin van het percussie-drummen: Bobbye Jean Hall

foto: screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. De koningin van het percussie-drummen: Bobbye Jean Hall

“Meestal bespreken we hier opvallende drummers in het Gouden Trommelvlies, maar ook percussionisten mogen niet in deze lijst ontbreken”, vertelt Emmely. Deze week extra aandacht voor percussionist Bobbye Jean Hall.


Vandaag ga Emmely je meenemen in het verhaal van percussionist Bobbye Jean Hall. “Een dame die meer dan uitstekende ritmes kan tikken op drumvellen met zowel stokjes als met blote handen."

11-jarig meisje in de club

Bobbye wordt geboren in 1950 in Detroit en speelde al als 11-jarige meisje in clubs en als percussionist voor het grote label Motown, terwijl ze haar middelbare school nog moet afmaken. “Hoewel ze op heel veel platen speelt in de jaren zestig verschijnt haar naam op geen enkele opname”, vertelt Emmely. “Je hoorde gewoon bij het ensemble van de opnamestudio en je moest je mond houden.”

Na een paar jaar in Europa te hebben rondgezworven keert ze in de jaren zeventig terug naar de Verenigde Staten. Ze start als sessiemuzikant in een wereld gedomineerd door mannen. “Ze tourde met onder meer Bob Dylan en Carol King en inmiddels is ze 72 jaar en geniet ze nog altijd van de momenten waarop ze haar handen het werk laat doen op de bongo’s”, aldus Emmely.

Percussionist Bobbye Jean Hall in Het Gouden Trommelvlies

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie