Programma

Paul Simon zingt voor Hillary Clinton

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Simon zingt voor Hillary Clinton

Zanger Paul Simon heeft zijn steun geuit aan de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton met 'Bridge Over Troubled Water'.

Hart onder de riem

Het duurt nog maar een paar maanden tot de presidentsverkiezingen in de VS losbarsten en met de toenemende populariteit van rivaal Donald Trump moet Hillary Clinton alle zeilen bijzetten. Tijdens de conventie van de Democratische Partij in Philadelphia verscheen Paul Simon op het toneel om Hillary een hart onder de riem te steken met de Simon and Garfunkel-hit 'Bridge Over Troubled Water'. De tekst van de popklassieker is passend voor het barre politieke strijdtoneel in de States.

Swingmate

Het is misschien enigszins opmerkelijk dat Paul Simon op het podium verschijnt om Hillary Clinton te steunen, want eerder schaarde de zanger zich samen met zijn maatje Art Garfunkel achter Bernie Sanders, een andere kandidaat voor de Democratische Partij. De originele plaatopname van de powerballad 'Bridge Over Troubled Water' wordt gezongen door Garfunkel, maar Paul Simon zingt het nog steeds tijdens zijn huidige tournee. Onlangs verscheen Simons album Stranger To Stranger, zijn dertiende soloplaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie