Programma

Leden Metallica en Guns N' Roses schitteren in nieuwe rockdocumentaire

  1. Nieuwschevron right
  2. Leden Metallica en Guns N' Roses schitteren in nieuwe rockdocumentaire

Rockliefhebbers kunnen binnenkort hun hart ophalen: de nieuwe muziekdocumentaire Long Live Rock… Celebrate the Chaos viert de hardrockcultuur met leden van onder meer Metallica, Guns ‘N Roses en Rage Against The Machine.

De tachtig minuten durende documentaire verschijnt op 11 maart en is gefilmd op verschillende rockfestivals in de Verenigde Staten. De film bevat interviews met Lars Ulrich (Metallica), Tom Morello (Rage Against The Machine), Corey Taylor (Slipknot), Duff McKagan (Guns N' Roses) en nog meer grote namen. Ook zoomt de docu in op totaal verschillende fans die tijdens concerten allemaal dezelfde passie delen: keiharde livemuziek.

Ode aan de fans

Regisseur en producer Jonathan McHugh wilde graag de opwinding vastleggen die hij zelf in zijn tienerjaren voelde wanneer hij hardrockshows bezocht. "Toen ik eind jaren zeventig volwassen werd, had ik het geluk om legendes als Led Zeppelin, Kiss en Black Sabbath te zien opbloeien", zegt hij tegen entertainmentmagazine Billboard. "Hun live-energie was zo verslavend. Dat voelde ik pas weer toen ik Metallica en Rage Against The Machine in de jaren negentig zag."

De film volgt een groep fans die elkaar jaarlijks ontmoeten op verschillende hardrockfestivals. Van een traumaverpleegkundige tot een rolstoelgebonden vrouw die kickt op crowdsurfen tijdens concerten. De film is volgens regisseur McHugh een ode aan deze onmisbare schakels bij een liveshow. “Het zijn gewoon hardwerkende mensen die deze muziek nodig hebben om de dagen door te komen. De relatie tussen deze bands en hun fans heeft me totaal weggeblazen en ik hoop dat dat zich vertaalt in de film."

Het was oorspronkelijk de bedoeling om de film wereldwijd in bioscopen te laten draaien, maar de coronacrisis gooide ook voor de makers van Long Live Rock... Celebrate The Chaos roet in het eten. Nu gaat de documentaire op 11 maart tegen betaling in première op LongLiveRockMovie.com.

Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie