Programma

Hoe is het Eurovisie Songfestival eigenlijk ontstaan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het Eurovisie Songfestival eigenlijk ontstaan?

Vanaf vandaag is De Officiële Songfestival Podcast dagelijks te beluisteren! Ruben Messelink en Lammert de Bruin zijn in Rotterdam aangekomen en geven vanuit Ahoy een blik achter de schermen.

In deze aflevering blikt Nestor Hans van Willigenburg terug op zijn Songfestival-avontuur en heeft een tip voor de huidige presentatoren. Hoe is het Songfestival eigenlijk ontstaan? Ruben zoekt het uit, samen met de dochter van de allereerste zangeres op het songfestival ooit. Lammert bestijgt het podium in Ahoy om namens Litouwen punten uit te delen en One'sy en Bart duiken in Ding-A-Dong van Teach-In.

Jetty Paerl, de allereerste zangeres op het Songfestival ooit

Vijfenzestig jaar geleden zong de Nederlandse Jetty Paerl met het lied Vogels van Holland de allereerste noten op het songfestival ooit. Een bijzondere mijlpaal. Maar de dochter van Paerl, Anne-Rose Bantzinger, vindt dat de organisatie van het songfestival daar veel te weinig aandacht aan besteedt. Dat vertelt ze in de officiële songfestival podcast: “Dat een Nederlandse zangeres deze gekte begonnen is, dat lijkt me dat een maker dat wel mag belichten. Maar er wordt zo weinig aandacht aan besteedt. Het songfestival moet natuurlijk nog beginnen, dus misschien gaan ze nog ergens zeggen: ‘Jetty Paerl zong als eerste’, maar dat gebeurt zelden tot nooit,” zegt ze.

Ook vertelt Bantzinger in de podcast dat haar moeder heel trots was dat zij de allereerste zangeres op het songfestival ooit was: “Dat was voor haar wel echt een mijlpaal. Tot op het einde (Jetty Paerl overleed in 2013, red.) keken we het songfestival samen. Mijn moeder zei dan dat het meer een showfestival dan een songfestival geworden is.”

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#6 - Paarse soep - De Officiële Songfestival Podcast

Heb je een vraag over het Songfestival? Stel 'm via songfestivalpodcast@avrotros.nl of 035-6715700.

Hoe te beluisteren?

De Officiële Songfestival Podcast is elke woensdag te beluisteren op onze podcastpagina. Van 10 tot 23 mei is deze dagelijks te beluisteren.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 zal op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei worden uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur onder leiding van Paul en Cielke vanuit Ahoy Rotterdam.

KLIK HIER OM JE STEM UIT TE BRENGEN

Foto omslag: Pixabay

Ster advertentie
Ster advertentie