Programma

Marco Borsato vertelt over Sky

  1. Nieuwschevron right
  2. Marco Borsato vertelt over Sky

Afgelopen zondag 3 april ging de 3D-musical Sky in première. Marco Borsato is bij Gijs te gast om er alles over te vertellen.

Niet zonder slag of stoot

Na maanden van voorbereiding is de 3D-musical Sky van Marco Borsato, John Ewbank en producent Robin de Levita dan eindelijk in première gegaan. Borsato vertelt bij Gijs 2.0 dat de generale niet zo goed ging, omdat de hoofdrolspeelster niet in de lucht kon worden gehesen. De première ging ook niet geheel vlekkeloos, omdat de lichttafel crashte. Het mocht gelukkig de pret niet drukken volgens de zanger. "Het heeft de show niet in de weg gezeten."

Pesten

Het verhaal van de 3D-musical gaat over een meisje dat in haar tienerjaren wordt gepest via social media. Ze raakt in coma en moet tijdens haar droom een keuze maken tussen haar vader in de droom en het terugkeren naar de werkelijkheid. "Het is een indrukwekkende en aangrijpende voorstelling", volgens Borsato.

Quote

Soms moet je de heilige huisjes omver trappen

Marco Borsato

Driedimensionaal

Gijs heeft de voorstelling al gezien en vindt het qua techniek een echt monsterproject. Het is namelijk nog niet gebruikelijk om met 3D te werken in het theater. Marco benadrukt deze keuze: "Soms moet je de heilige huisjes omver trappen." Het wisselen tussen de droom en de werkelijkheid wordt door het 3D-effect bovendien goed benadrukt. "Het is heel surrealistisch en erg goed volgbaar."

De musical Sky speelt nog in ieder geval tot eind juni 2016.

Luister hier het hele gesprek terug met Marco Borsato bij Gijs 2.0:

Gijs 2.0
Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur
DJ: Gijs Staverman

Ster advertentie
Ster advertentie