Programma

Het vakantiebandje van...

  1. Nieuwschevron right
  2. Het vakantiebandje van...

Wie op vakantie gaat, neemt vast wat leuke muziek mee op reis of juist weer mee terug. Deze zomer gaan we op reis met de dj's van NPO Radio 2.

De Heer Ontwaakt

Je werkdag start, ook in de zomer, elke ochtend met Sander de Heer. In zijn ochtendshow De Heer Ontwaakt hoor je het laatste nieuws, Wie Wat Waar Wendy op locatie, de beste muziek om bij te ontwaken en alles wat De Heer maar bezighoudt.

Buena Vista Social Club: 'Chan Chan'

Bij erg hoge temperaturen op vrijdagen staat de show in het teken van Radio Tropicana. Perfect moment dus om 'Chan Chan' van de Buena Vista Social Club te draaien. "Als je deze hoort, laat je alles uit je handen vallen en ga je automatisch in de meest relaxte modus", aldus Sander.

The Beatles: 'Here Comes The Sun'

Sander heeft duidelijk eenm zwak voor de zomerse classics. Wat dat betreft mag dit tijdloze deuntje van The Fab Four niet ontbreken, vindt de presentator. "Alleen al bij de eerste klanken, voel je de zon naar binnen branden!"

Zouk Machine: 'Maldon'

"Herinneringen aan de camping in Frankrijk waar ik in de zomer van 1990 als vijftienjarige met mijn eigen tent achter de caravan van mijn ouders stond", vertelt Sander bij Zouk Machine. "Dit nummer werd grijs gedraaid en na de zomer ook bij ons een hit, ik was blijkbaar niet de enige die er in de roemruchte campingdisco op had staan dansen."

Otis Redding: '(Sittin' On) The Dock Of The Bay'

Iedereen die wel eens naar De Heer Ontwaakt luistert, weet dat Sander gek is op een goede soulplaat op zijn tijd. De keuze voor Otis Redding is dan ook niet zo heel gek. "In gedachten terug naar de baai in San Francisco, waar Otis woonde en dit nummer schreef", is zijn gevoel bij deze classic.

Lilly Wood & The Prick - 'Prayer In C (Robin Schulz Remix)'

"Dé zomerhit van de laatste jaren, omdat het zo'n heerlijk aanstekelijk nummer is", oordeelt Sander de Heer over dit nummer van Lilly Wood & The Prick, dat in 2014 een dikke nummer 1-hit werd in de remix van de Duitse dj Robin Schulz.

De Heer Ontwaakt
Maandag-vrijdag: 06:00 - 09:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie