Programma

Highlights Stemfinaledag

  1. Nieuwschevron right
  2. Highlights Stemfinaledag

Beluister hier alle hoogtepunten van de Top 2000 Stemfinaledag terug.

Ellen ten Damme

Waarom 'I Got You Babe' van Sony & Cher, vroeg Jan-Willem Roobeen aan Ellen ten Damme? "Tja ik hou gewoon van lagere en onderkoelde vrouwenstemmen. Niet van vrouwen die hun best doen om te zingen." Luister ook naar het tragische verhaal van zangeres Rickie Lee Jones:

Eric van Tijn

Sommige mensen vergelijke Stromae en Michael Jackson met elkaar. Wat vindt Eric daarvan? "Ze zijn beide muzikale genieën, dus wat dat betreft kun je ze zeker met elkaar vergelijken". Beluister het bruggetje naar Kate Bush en de leuke achtergrondinformatie die Eric hierover vertelt:

Humberto Tan

Humberto Tan over Eva Cassidy met Fields of Gold: "Ooohh deze stem. Sting heeft ooit over Eva gezegd dat zij dit nummer mooier zingt dan hij.' Humberto weet nog een ander bijzonder feitje over haar te vertellen. Wat? Dat hoor je hier:

Glennis Grace

Waarom Maggie May van Rod Stewart? Glennis: "Ik ken hem eigenlijk van Donna Summer. Zij doet zo vet de stem van Rod Stewart na dat ik verliefd geworden ben op dat nummer". Luister naar het verhaal van Glennis:

Bart Arens

"Jij luistert vooral naar klassieke muziek he?", vroeg DanIël Dekker aan Bart. "Ja, ik ben inderdaad klassiek opgeleid. Dat stond ook vooral bij mijn ouders thuis op. Ik speelde ook orgel en kende vooral Bach heel erg goed." In zijn keuzelijst voor de Top 200 koos hij onder andere voor 'Bad' van Michael Jackson. Hij heeft hier een speciale herinnering aan:

Dennis Weening

"Je mag hier eigenlijk niet doorheen praten," aldus Dennis Weening als Sander aan het einde van Black tegen hem begint te praten. De presentator is ook zeer stellig over het nummer dat afgelopen jaren de koppositie in de Top 2000 innam: "Weg met Bohemian Rhapsdoy, van mij mag Pearl Jam op één." Overigens zit er wel een groot voordeel aan deze klassieker van Queen. Luister wat Dennis zegt:

Rik van de Westelaken

Chaka Khan heeft zo'n heerlijke fantastistische stem. De nieuwslezer heeft haar ook een keer live gezien en was zeer onder de indruk. Waarom? Dat hoor je hier:

Beluister keuzelijsten BN'ers

Tijdens de stemfinaledag lichten BN'ers hun keuzelijstjes voor de Top 2000 toe. Beluister al hun lijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie