Naar homepage
NPO Radio 2

Soulburn over hun nieuwe album Noa's D'ark

  1. Nieuwschevron right
  2. Soulburn over hun nieuwe album Noa's D'ark

In de tiende aflevering van seizoen twee bellen Caroline en Mike met gitarist/componist Eric Daniels en zanger/tekstschrijver Twan van Geel van de black death/doom metalband Soulburn.

Op 13 november heeft Soulburn het nieuwe album Noa’s D’ark uitgebracht. In de scene van black death/doom metal kan deze band in de top van dit genre worden geschaard.

Vertrek Bob Bachus

Caroline en Mike praten met gitarist Eric Daniels en zanger Twan van Geel. Tijdens het gesprek wordt eerst teruggegaan naar 2018 als drummer, oerlid en medeoprichter van Soulburn Bob Bachus besluit de band te verlaten. Eric Daniels weet dit moment nog precies: “Het had best wel wat impact natuurlijk, omdat we in 2013 begonnen waren gewoon als hele vaste groep zeg maar, shows gedaan en twee elpees gemaakt, dus het was beste wel een hechte groep. Op zich hakte de app er wel in wat Bob zei. We hebben het even moeten berusten en uiteindelijk gezegd: 'Ja we hebben nog zoveel ideeën en nog zoveel te doen'. En Bob vond het ook wel goed.”

Plaag des mensheid

Zanger Twan van Geel geeft uitleg over de teksten en de titel van het nieuwe album: “Alle teksten zijn geschreven eigenlijk hier in de coronatijd. Toevallig dat het ook wel heel erg daarop spiegelt. De Ark van Noach is natuurlijk gemaakt om de mensheid te redden van de vloed die de aarde zal reinigen van de mensheid, de plaag der mensheid. Eigenlijk leven we ook wel een beetje in de Bijbelse tijd zo toch met deze pandemie? Het is een soort nieuwe pest eigenlijk die de mensheid probeert terug op zijn plek te zetten. De natuur neemt zijn wraak.” Ook leggen Eric en Twan uit hoe een compleet album in coronatijd wordt opgenomen en vertellen ze Caroline en Mike wat hun favoriete muzikale secret pleasure is.

Verder nog muziek van Rainbow, Annihalator en The Godz en Harde Bonanza-luisteraar Reinier Timmer wil graag The Ocean (Collective) in de spotlights zetten. De hele gesprekken en de muziek zijn te beluisteren in de nieuwe Harde Bonanza podcast.

#10 - Soulburn over hun nieuwe album Noa's D'ark (S02)

De Harde Bonanza

De Harde Bonanza ontstond oorspronkelijk als item in Stenders Platenbonanza, het programma dat Caroline samen met Rob Stenders presenteert. In de podcast hebben Caroline en Mike nu meer tijd dan ooit om wekelijks in de hardste hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi te duiken. De Harde Bonanza, een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2, is te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. Caroline en Mike kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie