Programma

Daft Punk verbluft met onverwachte set op Coachella

  1. Nieuwschevron right
  2. Daft Punk verbluft met onverwachte set op Coachella

Daft Punk reist in 2006 af naar de Californische woestijn om op te treden tijdens Coachella Festival.

Indio, Californië, is de thuisbasis van Coachella Festival. Ieder jaar biedt het een podium aan de grootste artiesten van het moment. Zo ook aan Daft Punk in 2006. Het duo kreeg veel kritiek op Human After All, hun derde album uit 2005. Volgens kenners zouden ze voorbij hun hoogtepunt zijn. Toch accepteerde Daft Punk het aanbod van de organisatie van Coachella Festival om er te komen draaien, op voorwaarde dat ze een flink voorschot zouden krijgen. De mannen hadden namelijk een groot spektakel in petto.

Overvol

Op zaterdag 29 april sluit het Franse dance-duo af in de Sahara Tent. Iets wat de festivalbezoeker niet ontgaat, want de tent loopt gestaag vol. Overvol zelfs met maar liefst veertigduizend man, terwijl er zo'n tienduizend inpassen. Beveiliging krijgt zelfs de taak om stukken tent weg te halen om ruimte te maken voor extra publiek. Buiten de tent staan grote luidsprekerzuilen en beeldschermen voor de laatkomers.

Gigantische pyramide

Het publiek weet niet wat ze kunnen verwachten. Dat het duo in een gigantische pyramide staat, wordt pas na een paar nummers duidelijk. De concertgangers weten niet wat ze zien, nog nooit eerder zette iemand zo'n installatie neer bij een dance-optreden. Hit na hit volgt en het publiek is laaiend enthousiast. Ook nummers van Human After All komen voorbij. De spectaculaire stage en vlekkeloze set leggen de lat hoog voor menig EDM-artiest. Dj's als Deadmau5 en Skrillex zien het optreden als grote bron van inspiratie. Het hoogtepunt van Daft Punk was nog ver weg. Alive 2007 wordt gezien als hun beste live-album en wereldhits als Get Lucky en Starboy volgen in latere jaren.

Bekijk hieronder het optreden van Daft Punk terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daft Punk in de Top 2000

In 2020 staat Daft Punk vijf keer in de lijst. Hun hoogste notering is Get Lucky met Pharrell Williams en Nile Rodgers op 1098. Ook nummers als One More Time en Harder Better Faster Stronger staan in de lijst. Ben je benieuwd naar het stijgen en dalen van de nummers door de jaren heen? Check dan onze statistieken!

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie