Programma
KRO-NCRV

Emmely eert de ‘most recorded drummer in the world’ John Robinson

foto: Foto: Suzanne Teresa - Wikimedia Commons
  1. Nieuwschevron right
  2. Emmely eert de ‘most recorded drummer in the world’ John Robinson

In het Gouden Trommelvlies zet Emmely elke week een legendarische drummer in het zonnetje. Deze week is dat John Robinson, ookwel JR, 'the most recorded drummer in the world'.


Hit na hit

John Robinson is echt niet de minste drummer. Je kent gegarandeerd een hele hoop nummers die hij ingespeeld heeft. Hij is inmiddels zo'n legende geworden dat je zijn volledige naam niet meer hoeft te noemen. Bij JR weten de meeste mensen genoeg. Maar op welke platen hoor je deze man dan zoal? Denk aan Chaka Khan en Rufus bijvoorbeeld. Maar hij speelde ook heel Off The Wall van Michael Jackson in. En daar houdt het niet op. Ook werkte hij met Seal, Madonna, Lionel Richie en Whitney Houston samen.

Kameleon

De concurrentie tussen drummers is moordend en toch weet deze ene drummer alle topartiesten in te pakken. Dan begin je je toch af te vragen: hoe kan dat? Nou, JR is een kameleon. Hij kan daadwerkelijk elk genre goed drummen. Hij heeft veel verschillende pop onder zijn naam staan, maar ook voor jazz en country haalt hij zijn neus niet op. Een waardig kandidaat voor het Gouden Trommelvlies dus.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie