Programma

Het verhaal achter de vele hits van Desmond Child

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter de vele hits van Desmond Child

De songwriter Desmond Child schrijft mee aan 80 nummers die uiteindelijk in de Top 40 eindigen. In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt hij over zijn samenwerking met Kiss, Bon Jovi, Aerosmith en Alice Cooper.

Hitmachine

Hij begint zijn carrière als zanger en schrijver in de band Desmond Child & Rouge. In deze a gogo vertelt hij dat zijn grote doorbraak pas komt na een ontmoeting met één van de zangers van Kiss: Paul Stanley. Samen schrijven zij het nummer I Was Made For Lovin' You. Het lijkt alleen niet op een typisch Kiss-nummer. Child komt namelijk met het idee om een rocknummer op een discobeat te schrijven. "Ik had net een drummachine gekocht en vond het geluid fantastisch", vertelt hij. Zanger Gene Simmons is er in eerste instantie zwaar op tegen, omdat het niet het soort rock is dat hij normaal speelt. Gelukkig weten ze Simmons over te halen en wordt het uiteindelijk één van de grootste hits van Kiss.

Opent deuren

Door de samenwerking met Kiss krijgt Desmond Child de kans om met andere grote artiesten te werken. Zo schrijft hij samen met Bon Jovi Livin' on a Prayer en You Give Love a Bad Name. Daarnaast scoort hij hits met Dude (Looks Like a Lady) van Aerosmith en Poison met Alice Cooper.

Benieuwd naar het verhaal achter de andere hits? Kijk hier het hele interview:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie