Programma

Een weekend vol muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Een weekend vol muziek

Er was dit weekend veel live muziek te horen op NPO Radio 2. Heb je het gemist? Dat geeft niet, want we zetten alle optredens voor je op een rij.

Nummer voor zoontje

Bertolf is dit weekend te gast bij Rob Stenders en daar zingt hij het nummer 'Apple Of My Eye'. Achter dit liedje zit een bijzonder verhaal. Bertolf zat op de bank met zijn gitaar te rommelen toen dit nummer uit zijn gitaar kwam vloeien. Het gaat over zijn zoontje en is daarom heel persoonlijk. Zo persoonlijk dat hij het niet met band wilde spelen, maar solo en daarom kun je het ook terugvinden op zijn nieuwste album First And Then.

Luister het bijzondere nummer hier terug.

Zandbak

Bert Kranenbarg was afgelopen week samen met Maaike Ouboter in de studio van haar platenmaatschappij waar ze de clip voor haar nieuwe nummer 'Zandbak' aan het opnemen is. Zelf speelt ze niet in de clip. "Een clip moet het liedje versterken en daarom wil ik alleen in de clip te zien zijn als ik zelf iets toevoeg", aldus Maaike Ouboter. Ze schreef de eerste versie van het nummer al tijdens een aflevering van De Beste Singer Songwriter Van Nederland toen ze een liedje over Lucas Hamming moest maken. Ze heeft het nummer nu verder uitgewerk en speelt het live bij Grand Café Kranenbarg.

Bekijk het optreden hier terug.

Daar is 'ie weer

Vorige week was hij nog te gast bij Het Groene Station, maar zaterdag konden de luisteraars van Spijkers Met Koppen ook genieten van de muziek van Douwe Bob. Samen met een band speelde hij vijf nummers, 'The News', 'Sugar', 'Pass It On', 'Mine Again' en als laatste 'Sweet Sunshine'.

Wil je weten hoe dat eraan toeging? Kijk het hier terug.

Een uur vol soul

De dames van Ladies Of Soul maken een uur lang muziek tijdens de uitzending van Het Muziekcafé. In februari treden ze op in Ziggo Dome, maar afgelopen weekend waren ze al te horen op NPO Radio 2. Wil jij ook horen hoe de vijf dames klonken?

Bekijk hier één van de nummers terug.

Ster advertentie
Ster advertentie