Programma

Eerbetoon aan Avicii door bekende artiesten terug te kijken

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerbetoon aan Avicii door bekende artiesten terug te kijken

Bijna twee jaar geleden beroofde Tim Bergling, beter bekend als Avicii, zich van zijn eigen leven. Ter ere van Tim vond er een concert plaats met artiesten als Adam Lambert, Aloe Blacc en Rita Ora.

Het concert was live te bekijken via het officiële YouTube-kanaal van Avicii. Voor dit concert kwamen 19 zangers en zangeressen samen, die optraden met een 30-koppige band. Onder deze waren artiesten Rita Ora, Aloe Blacc, Adam Lambert, Dan Tyminski en meer.

Wereldwijde crisis

De volldige opbrengst van het concert gaat naar de Tim Bergling Foundation. Deze stichting werd opgericht door Tim's ouders na zijn dood en focust zich op ondersteuning van de geestelijke gezondheid. "Ieder jaar plegen er zo'n 1500 mensen zelfmoord in Zweden en wereldwijd zijn dat er bijna een miljoen", vertelt Berglings vader. "Het is een wereldwijde crisis en de op één na meest voorkomende doodsoorzaak bij jongeren tussen de 15 en 29. We willen dat dit concert ervoor zorgt dat dit probleem op de agenda komt en dat er aandacht komt voor het stigma dat rust op zelfmoord en mentale gezondheid."

Kijk hieronder vanaf 02:58:00 het concert terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

STEMMEN VOOR DE TOP 2000

Van 1 t/m 7 december kan je hier weer stemmen voor de Top 2000. Je stemlijstje verzenden kan tot 7 december 17.00 uur. Rond 17.45 uur is dan de complete top 10 van dit jaar bekend. De volledige Top 2000 van 2019 wordt op vrijdag 20 december bekendgemaakt.

Let op: op 7 december 17.00 uur moet je stemlijstje zijn verzonden. Stemmen die na 17.00 uur binnenkomen worden niet meer meegerekend.

KLIK HIER OM METEEN JE STEM UIT TE BRENGEN

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie