Programma

Elton John verlaat podium in tranen door ziekte

  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John verlaat podium in tranen door ziekte

Elton John verlaat in tranen het podium tijdens een show in Auckland, Nieuw-Zeeland. Hij heeft het concert stop moeten zetten in verband met ziekte.

Elton John verliet 16 februari geëmotioneerd het podium tijdens een concert in het uitverkochte Mount Smart Stadium in Auckland, Nieuw-Zeeland. Hij vertelt zijn fans dat hij kampt met een milde longontsteking. Halverwege de show wordt Elton nog onderzocht door een arts. Daarna probeert hij de show voor te zetten, tot zijn stem het echt begeeft tijdens 'Daniel'.

Overweldigend applaus

Het laat Elton John abosluut niet koud dat hij zijn show moet afgelasten. “Ik ben mijn stem volledig kwijt nu. Ik kan niet zingen”, vertelt hij tegen zijn fans. “Ik moet gaan, het spijt me.” Met tranen in zijn ogen leunt hij hoofdschuddend op zijn piano. Hij verlaat het podium, het hoofd naar beneden, terwijl er een overweldigend applaus klinkt vanuit het publiek.

Nog meer shows gecancelled

De zanger zou zijn tour in Nieuw-Zeeland voortzetten, maar heeft onverhoop toch de rest van de shows in het land gecancelled. Dat laat hij weten in een emotioneel statement. Hij vertelt: "Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan mijn fans voor het ongemak. Ik wil me voor 100 procent inzetten en ik ben bang dat dit momenteel niet lukt. Ik ben dankbaar voor de liefde en loyaliteit die jullie tonen en ik kan niet wachten om in januari volgend jaar terug te keren om mijn laatste shows in Nieuw-Zeeland op te voeren." De shows die gepland staan in Australië gaan vooralsnog door.

Bekijk hieronder beelden waarop te zien is dat Elton het concert stopzet en zich verontschuldigt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedankje op Instagram

Elton John bedankt zijn fans later in een bericht op Instagram. "Ik speelde en zong met heel mijn hart, tot mijn stem niet meer kon zingen. Ik ben teleurgesteld, helemaal van streek, het spijt me. Ik gaf alles wat ik kon. Heel erg bedankt voor jullie uitzonderlijke steun en al de liefde die jullie mij gaven tijdens het optreden van vanavond. Ik ben jullie eeuwig dankbaar. Liefs, Elton."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie