Programma

Wie is... Sabrina Starke?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is... Sabrina Starke?

Misschien heb je Sabrina Starke zien staan op het affiche van North Sea Jazz, maar weet je niet wie het is. We stellen haar aan je voor.

Naam: Sabrina Starke
Geboren: 9 augustus 1979 in Paramaribo
Opleiding: Conservatorium
Beroep: Zangeres (voorheen: jeugdwerkster)

Wie is Sabrina Starke?

"Waar was je al die tijd?", vroeg Matthijs van Nieuwkerk aan Sabrina Starke toen ze voor het eerst optrad in De Wereld Draait Door. Het zangtalent wordt in de zomer van 1979 geboren in Suriname en haar ouders verhuizen als ze een half jaar oud is naar Rotterdam, waar ze opgroeit. De Caribische klanken verhuizen met haar mee, want ze gaat zingen in de reggaeband Equal. Ook zingt ze een tijd in de R&B-groep Maintain. Ze doet mee aan enkele talentenjachten, waaronder de Grote Prijs van Nederland. Ook treedt ze op in Apollo Theater in New York.

Waar kennen we haar van?

Sabrina Starke maakt als soloartiest vooral indruk met haar soulvolle debuutalbum Yellow Brick Road uit 2008. De plaat bereikt de platinastatus en brengt twee hits voor in de vorm van 'Do For Love' en 'A Woman's Gonna Try'. De formule wordt succesvol opgevolgd met Bags & Suitcases. Het popalbum Outside The Box wordt minder gewaardeerd door het platenkopende publiek, maar ze keert terug in de top 10 met een Bill Withers-tributealbum. In 2011 neemt ze een Nederlandstalig nummer op met Bløf, 'Meer Kan Het Niet Zijn'.

Waarom staat ze op North Sea Jazz?

Met haar bijzonder prettige stemgeluid is Sabrina Starke aanvulling op het toch al indrukwekkende affiche van North Sea Jazz. Haar vorig jaar verschenen titelloze vijfde studioalbum is lovend ontvangen en de zangeres sleepte eerder dit jaar zelfs een nominatie in de wacht voor de Edison Jazz/World-publieksprijs. Dit najaar vervolgt Sabrina Starke haar reguliere tournee, waarna ze in december zes intieme concerten in kerken in Hoofddorp, Den Haag, Heerlen, Emmen, Middelburg en Amsterdam geeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sabrina Starke is op zaterdag 9 juli te zien op North Sea Jazz in de Darling-zaal, van 20.30 uur tot 21.30 uur.

NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz
Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli
Kijk mee via de livestream
#NPORadio2 #NSJ16

Ster advertentie
Ster advertentie