Programma
PowNed

Medewerkers van het Isala ziekenhuis bewandelen de Mont Ventoux voor KWF

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Medewerkers van het Isala ziekenhuis bewandelen de Mont Ventoux voor KWF

NPO Radio 2 houdt deze week De grote Radiocollecte voor KWF. Maar ook veel luisteraars hebben initiatieven opgezet om geld in te zamelen tijdens de KWF Collecteweek. Zo belt Desiree in DagNacht met Jan, wiens vrouw samen met haar collega’s de Mont Ventoux gaat bewandelen.

Jan belt in de vroege uurtjes met Desiree, als hij net zijn vrouw heeft afgezet bij het verzamelpunt. Samen met haar collega’s van de afdeling Oncologie/Hematologie van het Isala ziekenhuis werkt zij iedere dag met kankerpatiënten.

De Mont Ventoux op

Met het team gaan ze donderdag de Mont Ventoux oplopen voor KWF. "Als team hebben ze, ik hoorde gisteravond, al 30.000 euro bij elkaar verzameld", vertelt Jan. Een "gigantisch" bedrag, voegt hij daaraan toe. "Het zijn echte toppers."

Dat juist medewerkers van deze afdeling zich ook in hun vrije uurtjes nog inzetten voor de strijd tegen kanker, vindt Desiree bijzonder. "Dat heeft twee kanten", legt Jan uit. "Of je nou oud of jong bent, kanker kijkt nergens naar, of je nou rijk of arm bent. Maar als je er elke dag mee werkt, is zoiets als de Mont Ventoux oplopen ook een verwerkingsproces."

Het hele gesprek met Jan luister je hieronder:

Jan brengt zijn vrouw weg die de Mount Ventoux gaat lopen voor KWF

Video niet beschikbaar

DagNacht

Desiree van der Heiden presenteert van dinsdag tot en met vrijdag het vroege ochtendprogramma DagNacht, van 04.00 tot 06.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie