Programma

Bill Withers: 'Elke vrouw denkt dat Ain't No Sunshine over haar gaat'

foto: YouTube still
  1. Nieuwschevron right
  2. Bill Withers: 'Elke vrouw denkt dat Ain't No Sunshine over haar gaat'

In deze aflevering van NPO Radio 2 Top 2000 a gogo vertelde Bill Withers over het verhaal achter Ain’t No Sunshine.

In 1971 bracht zanger Bill Withers zijn grootste hit Ain't No Sunshine uit. "Ik was een film aan het kijken: Days Of Wine And Roses. De film gaat over alcoholisme. De hoofdpersonages spelen beiden alcoholist en om beurten zijn ze aan de drank en er weer vanaf. Op de één of andere manier is dat liedje daaruit voortgekomen", vertelde Withers. Of dat écht de betekenis was van het nummer, wist hij niet honderd procent zeker. "Want elke vrouw waar ik tot dan toe iets mee had gehad, denkt dat dat liedje over haar gaat. En daar hebben ze allemaal gelijk in."

Voor elke emotie een nummer

Withers was van mening dat iedereen over alles liedjes kan schrijven. "Een liedje is de mooiste korte manier om een gedachte uit te drukken", vertelt hij. "Met een liedje kan iedereen die dat wil beginnen met schrijven. Je kunt liedjes schrijven over auto's of eenden. Alles wat je kunt denken of voelen, alles wat je je kunt voorstellen." Withers omschreef dat er voor elke emotie wel een liedje is, of je je nou blij of moorddadig voelt. "Je kunt vast wel een liedje vinden dat dient als achtergrondmuziek terwijl je een lijk aan stukken hakt."

Withers vertelde ook hoe zijn platenlabel veranderde nadat hij Ain't No Sunshine uitbracht. Check daarvoor onderstaand fragment!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bill Withers in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Bill Withers vier keer in de lijst der lijsten. Zijn hoogste notering is Ain't No Sunshine op plek 160. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

​Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie