Programma

Robbie Williams kopieerde zijn hit She's The One woord voor woord

  1. Nieuwschevron right
  2. Robbie Williams kopieerde zijn hit She's The One woord voor woord

In Het Oor Wil Ook Wat besteedt Emmely 90 seconden aan een nummer uit de 90's. Dit keer is dat She's The One van Robbie Williams.

In 1999 scoorde Robbie Williams een hit met She’s The One, afkomstig van zijn album I've been expecting you. Een ballad waarin de piano een grote rol speelt, de ultieme liefdesverklaring. Hij schreef het nummer alleen niet zelf. De track is woord voor woord overgenomen van de band World Party. Deze band, onder leiding van frontman Karl Wallinger, zat bij hetzelfde platenlabel als Williams; EMI. In 1999 coverde Robbie Williams het nummer met dezelfde muzikanten als World Party.

'Genoeg bacon om vier jaar van te leven'

Wallinger was daar op dat moment nog niet van op de hoogte. Dat veranderde toen de versie van Williams een nummer 1-hit werd. Wallinger heeft er altijd een beetje een naar gevoel aan over gehouden, dat Robbie Williams wel succes had met zijn nummer en hij niet. "Robbie Williams heeft mijn varken gestolen en vermoord, maar heeft me genoeg bacon gegeven om vier jaar van te leven", aldus Wallinger.

Luister hieronder het fragment terug:

Video niet beschikbaar

Originele versie

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie