Programma

Bob Dylan kondigt verzameling onuitgebrachte nummers uit de jaren 80 aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Bob Dylan kondigt verzameling onuitgebrachte nummers uit de jaren 80 aan

Bob Dylan heeft het zestiende deel van zijn Bootleg Series aangekondigd. In de box van 5 cd's is onuitgebracht materiaal uit de eerste helft van de jaren 80 te horen.

In zijn Bootleg Series presenteert Dylan al jarenlang onuitgebrachte nummers, demo's en alternatieve versies uit zijn omvangrijke oeuvre. De songwriter heeft het zestiende deel uit de serie aangekondigd, dat zich richt op materiaal dat hij tussen 1981 en 1985 opnam. De collectie, die de naam Springtime In New York heeft gekregen, verschijnt op 17 september.

Eind van zijn gospelperiode

Aan het eind van de jaren 70 bekeert Dylan zich tot het christendom, wat uiteindelijk drie albums oplevert die zwaar door gospel geïnspireerd zijn: Slow Train Coming (1979), Saved (1980) en Shot Of Love (1981). Springtime In New York bevat materiaal van de sessies van dat laatstgenoemde album. Daarnaast gaat de collectie in op Infidels, de met Mark Knopfler opgenomen plaat uit 1983 waarmee Dylan weer wat afstand neemt van het geloof.

Sluitstuk uit de periode is Empire Burlesque uit 1985. Dat album nam de zanger op met leden van Tom Petty & The Heartbreakers. Empire Burlesque wordt met gemengde gevoelens ontvangen vanwege de jaren 80-productie, die Dylan een compleet ander geluid geeft. Met Springtime In New York krijgen we wellicht de kans om de songs uit die periode in een meer uitgeklede vorm te beluisteren.

Als voorproefje op Springtime In New York is het nummer Too Late nu te beluisteren. Het gaat om een outtake uit de sessies voor Infidels.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bob Dylan in de NPO Radio 2 Top 2000

De legendarische songwriter staat in 2020 met zeven nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. Hurricane, Dylans relaas over de van moord verdachte bokser Rubin Carter, is de hoogste notering op plek 220.

Ster advertentie
Ster advertentie