Naar homepage
Programma

Rag'N'Bone Man voelt speciale band met Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Rag'N'Bone Man voelt speciale band met Nederland

Rag'N'Bone Man keerde dit weekend terug op North Sea Jazz. De Brit, inmiddels uitgegroeid tot een internationale ster, was blij om terug te zijn in Nederland: "Ik geloof dat de mensen hier aardiger zijn dan op andere plekken."

In 2016 stond Rag'N'Bone Man ook op het festival in Rotterdam. Toen had hij eigenlijk alleen 'Human' als echt wapenfeit op zak. Toch stond het ook toen al vol tijdens zijn show. "Er kwamen heel veel mensen, terwijl er nog geen album was." De Brit bewaart fijne herinneringen aan dat optreden. "Iedereen was heel enthousiast, dus ik was ook heel blij. Ik had nog nooit op een festival als dit opgetreden. Het was geweldig."

Dromen van Dave Grohl

De zanger heeft ondertussen meer hits aan zijn oeuvre toegevoegd. De grootste kwam begin dit jaar uit: 'Giant'. De dance-samenwerking met Calvin Harris blijft voorlopig een eenmalig uitstapje, als het aan Rag'N'Bone Man ligt. "Ik maak eigenlijk geen dancemuziek. De samenwerkingen zullen dus niet zo snel meer in de dance zijn. Als ik ze doe dan zal het eerder hiphop of rock’n’roll zijn." Er staan nog wel wat gedroomde namen op het lijstje van de zanger. Waaronder die van The Roots, maar vooral van Foo Fighters-frontman Dave Grohl. "Het is een droom om hem op een nummer van mij te laten spelen."

Rag'N'Bone Man houdt van Nederland

Zijn terugkeer in Nederland bevalt Rag'N'Bone Man goed. Zeker ook omdat hij deze zomer minder shows speelt dan andere jaren en dus meer tijd heeft om van de festivals en landen te genieten. Zo ook van North Sea Jazz en Nederland. "Ik hou van Nederland. De mensen zijn heel erg aardig. We houden van de mensen hier. De liefde die je terugkrijgt is heel speciaal", aldus de Brit. Zijn liefde voor Nederland gaat zelfs zo ver dat hij ons één van de aardigste volken ter wereld vindt. "Ik geloof echt dat de mensen hier aardiger zijn dan op andere plekken."

Check nu het hele gesprek tussen One'sy en Rag'N'Bone Man:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live vanaf North Sea Jazz

NPO Radio 2 is er dit jaar weer bij op het North Sea Jazz Festival. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli doen we uitgebreid verslag vanaf het festivalterrein in Rotterdam.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie