Programma

Kate Bush terug na jaren

  1. Nieuwschevron right
  2. Kate Bush terug na jaren

Na 35 jaar stilte treedt Kate Bush eindelijk weer op. Gisteren gaf zij de aftrap in Londen. Sander de Heer belde met Rob die er bij was.

"Ongelofelijk"

Rob Vlastuin was aanwezig bij het concert in Londen: "Het feit dat Kate Bush daar na 35 jaar weer op het podium stond was ongelofelijk. Toen ze op kwam, veerde de hele zaal op." Kate stond maar liefst 3 uur lang op het podium, met maar een korte pauze. "Ze heeft de hele avond op haar blote voeten gestaan."

Emotioneel

Na ieder liedje vertelde de zangeres iets. "Maar niemand verstond het. Tot na het vierde nummer. Toen legde ze uit dat ze dankzij haar zoon op het podium stond. Hij zelf stond ook op het podium en speelde een belangrijke rol. Dat was heel emotioneel."

Concertreeks

Kates optreden in Londen is nog maar het begin van de concertreeks van Kate Bush. De komende weken geeft zij nog 21 concerten in diezelfde stad. Opmerkelijk feitje is wel dat Kate aan de bezoekers heeft gevraagd niets te fotograferen tijdens het concert. "Ik wil een concert met jullie hebben, niet met jullie iPhones, iPads of camera's," schreef ze op haar website.

Beluister hierboven het gesprek tussen Sander en Rob

Ster advertentie
Ster advertentie