Programma

Suzan & Freek kondigen eerste single aan na debuutalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Suzan & Freek kondigen eerste single aan na debuutalbum

In 2019 bracht het duo debuutalbum Gedeeld Door Ons uit. Aankomende vrijdag komt er voor het eerst sinds dat album een nieuwe single.

Suzan & Freek kondigen het nieuwe nummer aan op hun social media. Hun, naar eigen zeggen, nieuwe muziekbaby heet 'Weg Van Jou' en is uitgerekend op vrijdag 1 mei.Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De grote doorbraak

Het Achterhoekse duo Suzan & Freek wint via YouTube een aanzienlijke fanschare voor zich met akoestische covers, maar de echte doorbraak van het koppel volgt pas met hun eigen compositie ‘Als Het Avond is’.

Na jarenlang liedjes van anderen te hebben gezongen, brengen Suzan Stortelder en Freek Rikkerink in 2019 het album Gedeeld Door Ons uit, met daarop de hits ‘Blauwe Dag’ en ‘Als Het Avond Is’. Naast regelmatig covers van actuele hits op hun YouTube-kanaal te zetten en ’s avonds en in de weekenden bruiloften en bedrijfsfeesten op te luisteren, hebben Rikkerink en Stortelder ieder nog een baan. Hij werkt bij een platenfirma (waarbij ze later ook als act onder contract staan) en zij is binnenhuisarchitect. Naar aanleiding van het plotselinge succes besluiten ze dit jaar beiden vorig jaar hun baan op te zeggen en voor een carrière in de muziek te gaan. “We dachten: laten we gewoon een eigen liedje maken, we zien wel”, zegt Suzan in een interview met dagblad Metro. “We kunnen het altijd nog weggooien." En dat bleek achteraf een goede keuze te zijn. Het eerste nummer dat ze schreven, 'Als Het Avond Is' behaalde miljoenen streams op Spotify, leverde ze een gouden plaat op en een hoge plek in de Top 2000.

Suzan & Freek in de Top 2000

'Als Het Avond Is' komt in 2019 binnen op nummer 278. Ook 'Blauwe Dag' weet een plekje te bemachtigen in de lijst der lijsten en komt binnen op nummer 1442.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie