Programma

Suzan & Freek kondigen in Aan De Slag! derde Ziggo Dome-show aan

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Suzan & Freek kondigen in Aan De Slag! derde Ziggo Dome-show aan

Vanochtend zouden Suzan & Freek aanschuiven in Aan De Slag! Maar Bart Arens introduceert tot zijn spijt slechts een van de twee met de onheilspellende woorden: "Suzan & Freek zijn uit elkaar."

Het pasgetrouwde stel is nog dolgelukkig met elkaar. En toch zit Freek vanochtend zonder zijn partner in de NPO Radio 2-studio. Suzan ligt namelijk in bed met een pijnlijke keel. "Suzan klinkt een beetje als Rachel Hazes", vertelt Freek. En als je altijd samen voor de microfoon staat, voelt het toch vreemd om ineens solo geïnterviewd te worden: "Ze appte net dat ze de livestream kijkt, dus ze is er toch een beetje bij."

Ziggo Dome

Gisteren kondigde het duo aan dat ze volgend jaar twee shows geven in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zaterdag begint de officiële verkoopt, maar voor top-luisteraars op Spotify was er eerder een pre-sale. "Dat is zo hard gegaan dat de eerste show al is uitverkocht", vertelt Freek. Natuurlijk willen Suzan & Freek hun fans niets in de steek laten en daarom heeft de zanger nog wat extra goed nieuws: "Ik mag hier ook bekend maken dat wij nog een derde show gaan toevoegen." En zo staan de twee op zaterdag 24, zondag 25 mei én zaterdag 31 mei 2025 in de Ziggo Dome, in Amsterdam.

En daarmee doen Suzan & Freek hun reeks van 2023 nog een dunnetjes over; vorig jaar speelden de twee ook al in de Ziggo Dome en stonden ze in Sportpaleis Antwerpen. "Dat was wel een moment dat ik dacht: 'Wauw, het is wel echt cool dat we gewoon als Nederlandse artiesten in België in een zaal voor 20.000 mensen mogen spelen.' Dat is wel heel surreëel af en toe."

Verleden Tijd

Donderdag bracht het muzikale tweetal ook hun eerste nieuwe muziek van dit jaar uit, Verleden Tijd. "Het gaat over het niet kunnen loslaten van een van een liefde en nog niet daaraan willen toegeven, omdat het anders echt in de verleden tijd ligt." De lyrics slaan gelukkig niet op het stel zelf. "Maar er zijn heel veel relaties van vrienden om ons heen gesneuveld de afgelopen maanden."

Suzan & Freek hebben de tijd genomen om Verleden Tijd helemaal te finetunen. "En zo hebben wij gedacht: 'Wie willen we dat laten masteren, dit liedje van ons?'" Samen komen ze uit op Randy Merrill, een mastering engineer die eerder werkte met sterren als Coldplay en Taylor Swift. "En die man heeft 'm in de lak gezet voor ons."

Luister hieronder naar de nieuwste single van Suzan & Freek:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hieronder het hele gesprek met Freek Rikkerink terug:

Video niet beschikbaar

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie