Programma

'Barcelona' van Montserrat Caballé en Freddie Mercury

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Barcelona' van Montserrat Caballé en Freddie Mercury

Operazangeres Montserrat Caballé is op 85-jarige leeftijd overleden. In 2017 stond ze samen met Freddie Mercury in de Top 2000 met 'Barcelona'.

Haar geboortestad

De Spaanse Montserrat Caballé vraagt de Queen-zanger om een nummer te schrijven over haar geboortestad 'Barcelona'. Dit gebeurt, en de twee vrienden nemen uiteindelijk zelfs een heel album met pop- en opera invloeden op. Dit nummer zou in 1992 het themanummer van de Olympische Spelen te Barcelona zijn, maar de dood van Freddie Mercury een half jaar daarvoor verandert alles. Caballe voert het nummer wel uit tijdens de openingsceremonie, Mercury's stem in het stadion als ondersteuning te horen.

Het orkest

Freddie heeft tijdens de opnames zijn handen vol. Hij wil graag dat alles perfect is voor Montserrat en daarbij is componeren voor een heel orkest te veel werk. Daarom wordt er gebruik gemaakt van synthesizers. In 2012 wordt een 'herziene' versie van het nummer uitgegeven met een orkest op de achtergrond en dat maakt het nummer toch nog wat indrukwekkender.

Wederzijds

Het duo heeft vrijwel alleen maar complimenten naar elkaar. "Freddie is zo muzikaal! Hij wist altijd de goede kleur en expressie te vinden voor elk woord dat hij zong", vertelt Montserrat. Op zijn beurt zegt Freddie: "Deze vrouw heeft de beste stem ter wereld."

Quote

Deze vrouw heeft de beste stem ter wereld

Freddie Mercury

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie