Programma

Herdenkingsconcert MH17

  1. Nieuwschevron right
  2. Herdenkingsconcert MH17

Frank Ong-Alok pleit voor een herdenkingsconcert voor de nabestaanden en slachtoffers van vliegtuigramp MH17. Dat plan lijkt werkelijkheid te worden.

Frank vindt dat er een jaarlijks herdenkingsconcert moet komen. 'Dat zijn we verplicht aan de slachtoffers en nabestaanden. Ik wil dat op een mooie muzikale manier doen.' vertelt hij aan Bert Haandrikman.

Kring wordt groter en groter

Later belde Gijs Staverman met hem om te kijken hoe ver Frank was. Eerst wilde hij het op kleine schaal doen: 'Ik ben binnen mijn eigen muzikale kring gaan kijken. Deze kring werd groter en groter dus werd het buurthuis te klein.' Hij ging op zoek naar een grotere locatie en mocht op gesprek komen bij het Gelredome. 'Zij wilden het wel doen.'

Eva Simons, Candy Dulfer...

Frank heeft ondertussen al toezeggingen gehad van artiesten als Eva Simons, Candy Dulfer, Jan Akkerman en Oscar Harris. 'Ze willen het wel, maar het moet wel goed geregeld worden.' Het concert zal wel toegangsgeld kosten, maar moet laagdrempelig blijven. De stichting die hij voor dit project heeft opgezet is zonder winstoogmerk. Op aanraden van het bestuur van het Gelredome gaat hij nog meer artiesten aanschrijven. Onder andere Marco Borsato staat nog op zijn lijstje.

Ster advertentie
Ster advertentie