Programma
BNNVARA

Maarten van der Weijden bereidt zich voor op Elfstedentriatlon

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Maarten van der Weijden bereidt zich voor op Elfstedentriatlon

In 2019 legde zwemmer Maarten van der Weijden in ruim 74 uur zwemmend de Elfstedentocht af. Volgende maand gaat hij voor een nog grotere uitdaging, een Elfstedentriatlon. In Jan-Willem Start Op! vertelde hij over zijn plannen.

De Elfstedentocht van vier jaar geleden was een succesverhaal voor Van der Weijden. Naast het feit dat het langs de oevers een groot feest was, leverde de tocht van 200 kilometer ook miljoenen euro's op ten bate van kankeronderzoek. Maar de zwemmer pakt het nu nóg groter aan, met een een heuse Elfstedentriathlon.

Dat houdt in dat Van der Weijden de tocht van 200 kilometer niet alleen in het water aflegt, maar ook nog eens op de fiets en te voet. "Het zal ongeveer een week duren", voorspelt de sporter bij Jan-Willem Start Op. "Om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek." De Elfstedentriathlon begint op 18 juni.

Flinke training

Ondanks de enorme uitdaging die de Elfstedentriathlon biedt, heeft Van der Weijden vertrouwen in een goede afloop. "Ik denk dat ik het wel kan", zegt hij. "Ik ben hier al drie jaar lang voor aan het trainen, vooral om mijn beenspieren veel sterker te maken. Met de ervaring die ik heb, met al die trainingsuren erbij, denk ik dat ik het kan."

Om de sportman door moeilijke momenten heen te helpen, kunnen mensen hem ook een hart onder de riem steken door mee te zwemmen, fietsen of wandelen. "Het is voor ieder wat wils", vervolgt Van der Weijden. "Ook al wil je 500 meter lopen, 5 kilometer wandelen of desnoods het hele stuk meefietsen. Dus mocht je zin hebben om iets sportiefs te doen en geld in te zamelen voor kankeronderzoek, dan kun je meedoen."

Benieuwd geworden? Check hier de website van de Elfstedentriathlon. Bekijk het volledige gesprek met Maarten van der Weijden hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie