Programma
AVROTROS

Mia & Dion geëmotioneerd na succeswensen op dag halve finale Songfestival

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Mia & Dion geëmotioneerd na succeswensen op dag halve finale Songfestival

Vanavond is het zover: Mia Nicolai & Dion Cooper staan in de halve finale van het Eurovisie Songfestival 2023, waar ze zich met Burning Daylight naar de eindstrijd hopen te zingen. Bij Aan De Slag! kregen ze via een speciale video een hart onder de riem gestoken door vrienden, familie en collega's.

Het moment waar Mia Nicolai & Dion Cooper maanden naartoe hebben gewerkt is hier: het zangduo staat vanavond in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2023. Bart Arens is met Aan De Slag! heel de week aanwezig in Liverpool, waar hij verslag doet van de zangwedstrijd en de verrichtingen van Mia & Dion.

'Je hoeft nooit iets alleen te doen'

Terwijl ze zich opmaken voor de grote avond, komt het duo langs bij de studio van NPO Radio 2. Daar heeft Bart Arens een speciale verrassing voor ze: een video waarin vrienden, familie en collega's het duo succes wenst met hun optreden van vanavond. "Ik had me nog voorgenomen om niet te huilen", zegt een geëmotioneerde Mia na het zien van de video.

"Ondanks dat je het soms denkt, hoef je nooit iets alleen te doen", reageert Dion, die een traan uit zijn oog wegpinkt. "Je hebt altijd lieve mensen om je heen die je kunnen helpen en je kunnen steunen. Dat is eigenlijk gewoon het allermooiste wat er is."

Bekijk de video en de reactie van Mia & Dion hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast de video met de succeswensen bespraken Mia & Dion ook de generale repetities van maandag en beantwoordden ze vragen die luisteraars via Instagram stelden. Bekijk het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Aan De Slag! live vanuit Liverpool

Tussen 8 en 12 mei hoor je Aan De Slag! iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur live vanuit het muzikale Liverpool, het epicentrum van het Eurovisie Songfestival. Bart Arens houdt je in deze speciale uitzendingen volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Songfestival Top 50

Op zaterdag 13 mei presenteert Bart de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2. Lees hier meer over deze lijst met Songfestivalklassiekers.

Ster advertentie
Ster advertentie