Programma

Berget Lewis over haar grote voorbeeld Chaka Khan

  1. Nieuwschevron right
  2. Berget Lewis over haar grote voorbeeld Chaka Khan

Tijdens Soul Night Live is Berget Lewis niet alleen aan het optreden, maar ze praat ook met Corné over haar grote muzikale voorbeelden.

"Ik heb mij de afgelopen drie maanden beziggehouden met online streams en zoveel mogelijk content geven aan de mensen. Het heeft ook toffe dingen naar bovengehaald. Het blijft toch wel een gekke tijd", vertelt Berget. Nu is ze gelukkig weer live te zien tijdens NPO Radio 2 Soul Night Live!

Voorprogramma van Michael Jackson

Vooraf aan haar optreden praat ze met Corné over een ander bijzonder optreden. Ze heeft vroeger namelijk het voorprogramma mogen verzorgen van Michael Jackson! "Het was in een tijd waar we nog geen social media hadden en mobieltjes. Er is heel weinig van terug te vinden helaas. We waren daar wel. Het was fenomenaal", vertelt Berget. "We hebben er drie avonden gestaan. We hebben ook geprobeerd om in contact te komen met Michael, maar dat lukte niet", vertelt Berget lachend.

Tafel en stoelen aan de kant

Chaka Khan is haar grote voorbeeld. 'Waarom?', vraagt Corné zich af. "Ik kom uit een muzikaal gezin. Altijd na het eten gingen de tafels en stoelen aan de kant en gingen we zingen. Mijn moeder had op een gegeven moment het singletje 'I'm Every Woman' in haar hand. Ik zag een prachtige donkere vrouw met een bos haar. Voordat ik eigenlijk wist dat ik zangeres zou worden wist ik: 'ik wil zijn zoals zij", vertelt Berget.

Heeft Chaka Khan een bepaalde techniek volgens Berget? En waar gaat haar nieuwe nummer 'GoodBye James' over? Je hoort het hieronder:

NPO RADIO 2 SOUL WEEKEND

Op 11 en 12 juli hoor je van 06.00 tot 20.00 uur de beste soul, funk en disco op NPO Radio 2 tijdens het Soul ABC. Daarnaast hoor je op 11 juli vanaf 20.00 uur NPO Radio 2 Soul Night Live met optredens van o.a. Benny Sings, Michelle David & Gospel Sessions, Nona en Kraak & Smaak. Klik hier voor meer informatie.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie