Programma
BNNVARA

Is 'All I Want For Christmas Is You' dé absolute kersthit? De meningen zijn verdeeld

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Is 'All I Want For Christmas Is You' dé absolute kersthit? De meningen zijn verdeeld

Het is misschien wel de grootste kersthit allertijden: ‘All I Want For Christmas Is You’ van kerstqueen Mariah Carey. Het nummer breekt record na record, en prijkt ook deze week weer bovenaan de Billboard Hot 100. Tot grote vreugde van presentator Lammert de Bruin: ‘Voor hem is het geen kerst zonder Mariah’, vertelt hij in Spijkers met Koppen. Zangeres Shirma Rouse is daarentegen helemaal klaar met het nummer en pleit voor vernieuwing.

"Je hebt klassiekers en je hebt hinderlijke klassiekers", legt Shirma uit. 'All I Want For Christmas Is You' valt volgens haar in die laatste categorie. Ten eerste, de tekst: "'I don’t care about the presents', dat is allemaal gelogen. Iedereen wil kerstcadeautjes." En dan ook nog de melodie, die zich telkens herhaalt. "Hoe creatief kan je zijn?", vraagt Shirma zich af.

Kerstklassiekers

Het lied werd ooit door de 22-jarige Mariah geschreven. In een tijdsbestek van vijf minuten. Volgens de overleveringen op de achterkant van een bierviltje. En juist dát is bewonderenswaardig, vindt Lammert. "Ik vind het ontzettend knap dat het haar op die leeftijd is gelukt om zo’n kerstklassiekers te schrijven." En laten we niet vergeten: "Het is een van de laatste originele kerstnummers die een hit is geworden."

Shirma is er klaar mee

Maar, Shirma is er klaar mee. "Let’s be clear: I love Mariah. Just not that song." En als zangeres kan Shirma niet aan het nummer ontkomen. "Ik moét het elk jaar zingen. Vanavond ook weer." Omdat mensen er maar om blijven vragen. Ze probeert zich er met een grapje vanaf te brengen op het podium, maar het blijft haar achtervolgen. In plaats van 'All I Want For Christmas Is You' pleit ze daarom voor gospel. Minder over de top, meer een oprecht kerstgevoel. Haar absolute favoriet is 'Driving Home For Christmas'. Het volgepakte café wordt getrakteerd op een voorproefje. Daar heeft Lammert de Bruin niks van terug.

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie