Programma

Jandino Asporaat wilde vroeger architect worden: 'Ik vond cabaret doodeng'

  1. Nieuwschevron right
  2. Jandino Asporaat wilde vroeger architect worden: 'Ik vond cabaret doodeng'

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met Jandino Asporaat. Samen hebben ze het over Eddie Murphy, zijn vorige baantjes en hoe hij begon met cabaret.

Jandino vertelt ook over zijn liefde voor André van Duin. “We gingen kijken naar zijn show in Amsterdam. Ik was volgens mij ook de enige donkere jongen in de zaal. Ik heb zo hard gegild daar binnen dat mensen naar mij keken van: ‘Ja, zo grappig is ‘ie ook weer niet hoor.’”

Moordenaar met downsyndroom

“Vroeger wilde ik eigenlijk architect worden. Daar ben ik toen een opleiding voor gaan doen. Dat begon met schilderen en daarna ben ik in de bouw geëindigd. Dat was niet mijn doel, natuurlijk.” Dat was ook het moment dat Jandino de cabaret in ging. “Een vriend van mij zei: ‘We zijn op zoek naar een amateuracteur voor een voorstelling.’ Dat heb ik twee jaar gedaan. En daarna werd ik gevraagd om een moordenaar met downsyndroom te spelen. Nou, op mijn lijf geschreven!”

Bij die laatste rol begon dan toch echt zijn carrière in het cabaret. “In de pauze van dat stuk vertelde ik allemaal verhalen. En toen vond de regisseur dat ik mee moest doen met cabaretten.”

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Jandino en Gijs? Beluister dan de hele aflevering hieronder.

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie