Programma

Alanis Morissette treedt op in Amsterdam

  1. Nieuwschevron right
  2. Alanis Morissette treedt op in Amsterdam

Op maandag 24 februari zal Alanis Morissette het Nederlandse publiek verblijden met een concert in Koninklijk Theater Carré!

De Canadese zangeres zal een akoestische uitvoering laten horen van haar album Jagged Little Pill dat dit jaar vijfentwintig jaar bestaat.

Jagged Little Pill

Oorspronkelijk brengt Alanis Morissette zoete danspop en ballades uit die voornamelijk alleen in Canada aanslaan. Op haar tweede cd Now Is the Time (1992) herhaalt ze deze vrolijke succesformule. Wanneer de zangeres naar Los Angeles verhuist, leert ze componist/producer/multi-instrumentalist Glen Ballard kennen. Het duo besluit uit te pakken met alternatieve maar radiovriendelijke rock en assertieve teksten. Het resultaat is het legendarische album Jagged Little Pill dat in 1995 verschijnt bij Maverick, het label van Madonna. De single 'You Oughta Know' wordt sterk gesteund door een videoclip op MTV, waardoor er ook veel interesse ontstaat voor het album. In 1996 krijgt Morissette maar liefst vijf Grammy Awards voor Jagged Little Pill. Eind 2019 brengt Morissette haar nieuwste single 'Reasons I Drink' uit en in mei 2020 kunnen we haar album Such Pretty Forks In The Road verwachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Alanis staat met drie noteringen in de Top 2000. 'Ironic' op plek 755, 'You Oughta Know' op plek 1281 en 'Uninvited' op plek 1559.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie