Programma

Diederik Jekel breekt lans voor Pokémon Theme Song in Top 2000

  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Jekel breekt lans voor Pokémon Theme Song in Top 2000

In de zesde aflevering van Prominent Aanwezig praat Annemieke Schollaardt met wetenschapsjournalist Diederik Jekel. De twee raken onder meer in een discussie verwikkeld over de Top 2000-notering van de Pokémon Theme Song.

Diederik Jekel is wetenschapsjournalist, schrijft, en maakt van al zijn talenten gebruik om ons ingewikkelde wetenschap duidelijk uit te leggen. In een nieuwe aflevering van Prominent Aanwezig praat hij met Annemieke Schollaardt over de beste actiefilm aller tijden, vriendschap en de hamvraag van deze aflevering: benadert hij zijn favoriete muziek ook wetenschappelijk?

Pokémon in de Top 2000

Daarnaast raken Diederik en Annemieke verwikkeld in een discussie over de Pokémon Theme Song en de plek die deze inneemt in de Top 2000. De soundtrack van Jason Paige kwam in 2015 de lijst binnen om niet meer weg te gaan. Volgens sommige critici is die notering onterecht omdat de track niet met liefde zou zijn gemaakt. Daar denkt Diederik heel anders over. "We kunnen niet in Jason's [Paige, red.] hoofd kijken", aldus de wetenschapper.

Diederik herkent de in zijn ogen onterechte kritiek. Hij is naast wetenschapper namelijk ook scenarist. Bij het schrijven van films krijgt hij ook vaak de kritiek dat zijn films te toegankelijk zouden zijn. "In de Nederlandse filmindustrie wordt hier op neergekeken. Hooggeplaatste mensen in de industrie die mij uitleggen: 'kijk, je hebt films die met liefde gemaakt worden en je hebt films die zichzelf kunnen bedruipen, zoals jullie films'." Het zijn woorden die Diederik vaak recht in het hart raken: "Ik doe het namelijk echt met liefde en ik maak die films heel bewust voor een groot publiek."

Luister de podcast gelijk:

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van Prominent Aanwezig beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Annemieke hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

ANNEMIEKES A-LIJST

Je hoort Annemiekes A-Lijst elke vrijdag t/m zondag van 14:00 tot 16:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie