Programma

Stevie Wonder viert geboorte dochter met een lied

  1. Nieuwschevron right
  2. Stevie Wonder viert geboorte dochter met een lied

45 jaar geleden kon Stevie Wonder een feest vieren dankzij de geboorte van zijn dochter Aisha. Inspiratie genoeg voor een prachtig nummer!

Het nummer Isn't She Lovely is geschreven voor zijn dochter Aisha Morris. Wonder (achternaam Morris) schrijft het nummer om haar geboorte te vieren. Aan het einde van het nummer is Aisha ook even te horen wanneer je Stevie hoort zeggen: 'Kom op, Aisha. Ga uit het water schatje'. Vervolgens zijn er spatgeluiden te horen in het water. Opgenomen tijdens een gedenkwaardig moment tussen vader en dochter. Ook de moeder van Aisha, Yolanda Simmons, krijgt een rol in het nummer, wanneer Stevie haar in het nummer bedankt: ''Londi het had niet gekund zonder jou." Aan het begin van het nummer is ook een baby te horen, maar dit gaat niet om Aisha.

Niet inkorten

Wonder speelt alle instrumenten op het nummer, behalve enkele fragmenten op keyboard. Deze fragmenten worden opgenomen door Greg Phillinganes. Wonder improviseert het mondharmonicadeel en vindt het zo goed klinken dat hij het besluit te gebruiken. Het nummer is 6:34 minuten lang met een lange fade-out waarin Wonder interactie heeft met zijn dochter. Wonder, die de controle had over dergelijke zaken dankzij een uitgebreid contract dat hij tekende bij Motown, wilde het nummer niet op single uit brengen. Het nummer zou dan namelijk ingekort moeten worden. Toch blijven fans en zijn label Tamra aandringen en in 1976 verschijnt er dan toch een promotiesingle van 3:12 minuten. Het nummer wordt niet uitgebracht als commerciële single en staat daarom niet op de grote hitlijsten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Door radio-airplay bereikt het nummer echter toch plek 23 op de Billboard Adult Contemporary chart.

Isn't She Lovely staat op Wonders toonaangevende album Songs In The Keys Of Life uit 1976. Een groot deel van het album is opgenomen in The Hit Factory, een legendarische opnamestudio in New York City waar ook John Lennon, Bruce Springsteen en Paul Simon materiaal hebben opgenomen.

Luister hieronder naar Isn't She Lovely:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2015 zingt Aisha Isn't She Lovely samen met Ne-Yo als verrassing voor haar vader:


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Internationale Songfestival Top 50

Je kunt stemmen voor de Internationale Songfestival Top 50 tot en met vrijdag 14 mei 12:00 uur via nporadio2.nl, waarbij je minimaal drie en maximaal vijftien liedjes kiest. Op zaterdag 15 mei wordt de Internationale Songfestival Top 50 bekendgemaakt.

Let op: op 14 mei 12.00 uur moet je stemlijstje zijn verzonden. Stemmen die na 12.00 uur binnenkomen worden niet meer meegerekend.

KLIK HIER OM JE STEM UIT TE BRENGEN

Wanneer wordt de Internationale Songfestival Top 50 uitgezonden?

De Internationale Songfestival Top 50 zal op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei worden uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur onder leiding van Paul en Cielke vanuit Ahoy Rotterdam.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie