Programma

Het regeerakkoord in vier minuten

  1. Nieuwschevron right
  2. Het regeerakkoord in vier minuten

Ben jij Jan Modaal? Heb jij twee kinderen, een baan, nieuwbouwhuis en een man of vrouw aan je zijde? Dan heb jij met dit nieuwe regeerakkoord de jackpot gewonnen!

Jackpot

De middenmoot gaat er goed op vooruit met het nieuwe regeerakkoord. Volgens Lars Geerts, NOS-verslaggever, win je vrijwel de jackpot. Het nieuwe kabinet heeft namelijk vol ingezet op de middeninkomens. Zo betaal je minder inkomensbelasting, krijg je meer kinderbijslag en kinderopvangtoeslag.

Addertje onder het gras

Gaan we wel echt vooruit? De btw op eerste levensbehoeften stijgt namelijk van zes procent naar negen procent.. Volgens Geerts ligt het allemaal aan de omstandigheden. want: 'Het weegt waarschijnlijk niet op tegen de toeslagen voor kinderen en minder inkomensbelasting'.

Het Wilhelmus

Het CDA is de afgelopen tijd een groot voorstander van het volkslied. Moeten kinderen dat echt gaan leren? "Absoluut. Daarbij moeten kinderen ook één keer naar het Rijksmuseum. Dit allemaal in het kader van: eigen identiteit van Nederland", vertelt Geerts.

Hypotheek aflossen

De VVD heeft zich veel beziggehouden met het aflossen van de hypotheek. Momenteel hoef je geen eigen woningforfait (belasting op koophuizen) te betalen. Dat is ooit besloten om aflossen te stimuleren, maar daar heeft het nieuwe kabinet iets anders op gevonden. Afhankelijk van je inkomsten krijg je minder hypotheekrenteafrek. Hoe minder hypotheek, hoe minder rente je hoeft te betalen.

Luister het hieronder terug:

Jackpot voor de middenmoot

Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
Maandag tot en met donderdag van 18.00 tot 20.00 uur

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie