Programma

Producer Marcel Tegelaar over zijn samenwerking met Guus Meeuwis

  1. Nieuwschevron right
  2. Producer Marcel Tegelaar over zijn samenwerking met Guus Meeuwis

Producers Marcel Tegelaar heeft meegewerkt aan het nieuwe album Deel Zoveel van Guus Meeuwis. Hoe is deze samenwerking ontstaan? Carolien belt hem op.

Tegelaar, oftewel Skiggy Rapz, schrijft en produceert muziek. "Ik werk nu sinds 2016 met Guus Meeuwis", vertelt hij in 't Wordt Nu Laat. Tijdens zijn samenwerking met Diggy Dex kwam hij in contact met Meeuwis. "Sindsdien heb ik een aantal keer met hem in de studio gezeten."

Classic Guus Meeuwis, maar dan wel van nu

Toch was er op dat moment nog geen sprake van een album. "Een half jaar geleden was er een writingcamp voor het nieuwe album van Guus waar heel veel schrijvers en producers aanwezig waren", vertelt Tegelaar. "Na deze dagen vroegen ze: 'Wil jij de helft van het album doen?'" Natuurlijk was de producer hier erg blij mee. "Waar moet hij vooral op letten als hij gaat produceren met Guus Meeuwis?", vraagt Carolien zich af. "Ik heb niet een soort template waar ik vanuit werk, maar ik kijk vooral naar wat tof is voor die artiest. Met Guus was mijn doel om een classic Guus Meeuwis te laten horen, maar dan wel van nu."

Op 31 juli heeft Guus Meeuwis zijn album Deel Zoveel uitgebracht. Met het nummer 'Echte Mannen' afkomstig van de plaat weet de zanger een TopSong te scoren.

Heeft hij ook meegeschreven aan het nummer 'Echte Mannen'? Je hoort het hieronder:

't Wordt Nu Laat

Je hoort 't Wordt Nu Laat van maandag tot en met donderdag van 00:00 tot 02:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie