Programma

Ton Dijkman geëerd in Het Gouden Trommelvlies: 'Ik heb ook tekortkomingen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Ton Dijkman geëerd in Het Gouden Trommelvlies: 'Ik heb ook tekortkomingen'

Deze week wordt Ton Dijkman in het zonnetje gezet in Het Gouden Trommelvlies. De Nederlandse drummer is onderdeel Mell & Vintage Future, maar daar ging een rijke carrière aan vooraf.

Ton komt uit Alkmaar heeft zichzelf leren drummen op 17-jarige leeftijd. Hij probeerde het wel hoor, de muziekschool, maar om 8.30 uur aanwezig zijn pastte niet bij hem. Er volgde een rits aan bandjes, maar geen van allen waren zo'n groot commercieel succes dat hij er lang van kon leven.

Samenwerking met onder andere Marco Borsato

In 1987 zoekt Barry Hay een drummer voor zijn soloplaat. Hij vindt wat hij zoekt in Ton, die het album Victory of Bad Taste mag drummen. Ook zijn samenwerking met Marco Borsato blijkt succesvol, in 1995 drumt Ton de all-time-favo-kroeg-track in, Ik Leef Niet Meer Voor Jou. En dat moest dan precies zoals Marco zei dat het moest. Toch weet Ton er zijn eigen sausje overheen te gooien. Overigens blijft het niet alleen bij drummen en touren met Marco. Ton schrijft en componeert ook muziek. In 1998 maakt hij samen met Ferry van Leeuwen en John Ewbank twee albumtracks voor de plaat De Bestemming.

'Ik heb ook tekortkomingen'

Verder drumde Ton bij platen van Alain Clark, Celine Dion, Boris, Glennis Grace, Jeroen van de Boom Berget Lewis en Edsilia Rombley. Hij deed de drumpartijen van alle Idols winnaars, is hij de vaste drummer bij de band van gitarist Jan Akkerman en tourde hij met Candy Dulfer. Als je hem overigens vraagt waarom hij een goede drummer is en waar hij goed in is, antwoord ie met: "Ja... ik vind dat niet echt van mezelf, ik heb ook tekortkomingen. Maar daar speel ik dan altijd een beetje omheen."

Luister hieronder naar het fragment in Het Oor Wil Ook Wat:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie