Programma

Mick van Wely: 'Niet iedere boef is een onbetrouwbare idioot'

  1. Nieuwschevron right
  2. Mick van Wely: 'Niet iedere boef is een onbetrouwbare idioot'

In de 30 MINUTEN RAUW praat Ruud de Wild met misdaadverslaggever Mick van Wely. Samen hebben ze het over bedreigd worden, afspreken met criminelen en over hoe hij een van Nederlands grootste misdaadverslaggevers is geworden.

Mick van Wely, geboren in Groningen, is misdaadjournalist voor De Telegraaf en zit regelmatig aan tafel bij verschillende talkshows als Op1, EditieNL en De Nieuws BV. Hij is daarnaast vaak te horen over criminaliteit tijdens De Wild In De Middag.

Afspreken met criminelen

Als misdaadverslaggever kom je natuurlijk veel in aanraking met criminelen. Ontstaan daar ook weleens vriendschappen uit? Mick vertelt: “Er zijn wel een paar mensen die er stevig inzaten, met wie ik een goede band heb. In de periode dat ik begon was ik wat naïef. Ik had toen wat beter moeten uitkijken. Niet iedere boef is een onbetrouwbare eikel. Sommige durf ik zelfs bij mijn kinderen te laten als ik even boodschappen te gaan doen.”

Aanslag op De Telegraaf

In de zomer van 2018 werd er een aanslag gepleegd op De Telegraaf. Mick beschouwt dat als een persoonlijke aanslag op zichzelf en John van den Heuvel. “Het was óf met het idee ‘we kunnen jullie nu niet pakken, dus daarom doen we dit’ of het was een waarschuwing. Maar het was een reactie op een verhaal. Dat was schrikken, maar ik ben nooit bang geweest. Ik dacht toen wel even ‘nu is het klaar’.” Heeft Mick ooit overwogen te stoppen met schrijven? Hij vertelt het in de nieuwe aflevering 30 MINUTEN RAUW.

#11 - 30 MINUTEN RAUW met Mick van Wely (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: Dagblad van het Noorden / Jean-Pierre Jans

Ster advertentie
Ster advertentie