Programma

Steffen Morrison zou zijn jongere zelf een hart onder de riem willen steken

  1. Nieuwschevron right
  2. Steffen Morrison zou zijn jongere zelf een hart onder de riem willen steken

In de Songlines Podcast van Simone Walraven hoor je groot muzikaal talent. In deze aflevering komt soulman Steffen Morrison voorbij.

Steffen groeide op met de 'music and moves' van James Brown en Marvin Gaye, de Rock & Roll van The Stones en de teksten van Lou Reed. Hij neemt Simone mee langs zijn muzikale levenspaden die leiden van Suriname naar Nederland, Afrika en het Engelse openbaar vervoer tot aan zijn nieuwe album Soul Revolution.

Ook vertelt Steffen over zijn leven vóór zijn carrière als Soulman en beantwoordt hij de vraag van Simone: "Als je in een tijdmachine kon stappen, zou je dan naar het verleden of naar de toekomst gaan?". Beluister hieronder de aflevering.

Steffen Morrison in Muziekcafé

Op 6 februari stond Steffen live in Muziekcafé waar hij zijn nieuwe single Hold On Lovers speelde. Het is een eerbetoon aan iedereen die geholpen heeft aan de wederopbouw van Sint Maarten na de orkaan die het eiland grotendeels verwoestte. Zijn muziek is geïnspireerd op de soul uit de jaren '50 en '60. Maar omdat hij op zijn eigen manier een zeer eigentijdse draai geeft aan zijn nummers zijn het eigenlijk meer echte odes aan de soulmuziek uit de tijd. Bekijk hier zijn andere optredens tijdens Muziekcafé.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Simones Songlines

​Je kunt ze allemaal beluisteren of downloaden via Apple Podcasts en de NPO Radio 2 site en app!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Foto omslag: Jonathan Hielkema

Ster advertentie
Ster advertentie