Programma

Nieuwe programma's

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe programma's

Je hoort vanaf maandag 2 september een aantal nieuwe en vernieuwde programma

Vernieuwde avonden

Knooppunt Kranenbarg (NCRV) is elke werkdag in de namiddag van 16.00 tot 18.00 uur. Vanaf 18.00 uur klinkt het nieuwe twee uur durende programma Helemaal Haandrikman (KRO-NCRV). Radio 2 presenteert ’s avonds van maandag tot en met donderdag twee nieuwe programma’s: De Staat van Stasse (KRO) en Van Steeg tot 1 (EO). Op de late vrijdagavond is Simone Walraven te horen met Simone’s Songlines (AVROTROS).

Jasper & Sander

De weekendprogrammering bevat twee nieuwe elementen: Jasper de Vries (NCRV) presenteert op zaterdag en zondag het ochtendprogramma Music Matters en op zaterdag- en zondagmiddag horen luisteraars Sander Guis met zijn nieuwe programma Guis! (NCRV).

Opvallen

Zendermanager Kees Toering licht de nieuwe programmering toe: “De nieuwe zendtijdindeling en de ambities van de omroepen waren een belangrijke aanleiding om naar de totale programmering van Radio 2 te kijken. Vooral de doordeweekse avond op Radio 2 krijgt een nieuw geluid, maar ook de beide nieuwe weekendprogramma’s zullen gaan opvallen.”

De nieuwe en gewijzigde programma’s op Radio 2 in overzicht:

Maandag t/m donderdag Presentatie
16-18: Knooppunt Kranenbarg (NCRV) Bert Kranenbarg
18-20: Helemaal Haandrikman (KRO-NCRV) Bert Haandrikman
20-22: De Staat van Stasse (KRO) Stefan Stasse
22-01: Van Steeg tot 1 (EO) Henk van Steeg
Vrijdag
16-18: Knooppunt Kranenbarg ( NCRV) Bert Kranenbarg
18-20: Helemaal Haandrikman (KRO-NCRV) Bert Haandrikman
23-01: Simone’s Songlines (AVRO-TROS) Simone Walraven
Zaterdag
06-09: Music Matters (NCRV) Jasper de Vries
14-16: Guis! (NCRV) Sander Guis
Zondag
06-09: Music Matters (NCRV) Jasper de Vries
14-16: Guis! (NCRV) Sander Guis

Door de komst van de nieuwe programma’s vervallen de programma’s Halverwege (EO), Van Holland (EO) en Theater van het Sentiment (KRO). Per 1 januari 2014 verhuist Theater van het Sentiment (KRO) naar Radio 5 Nostalgia.

Onlangs werd bekend dat Radio 2 coryfee Frits Spits per 1 januari 2014 stopt met het KRO-programma Tijd voor Twee. Gijs Staverman (KRO) neemt op 2 januari 2014 het stokje over met een nieuw en muzikaal lunchprogramma.

Ster advertentie
Ster advertentie