Naar homepage
Programma

Medeoprichter Little Feat overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Medeoprichter Little Feat overleden

Richie Hayward, de drummer van de Amerikaanse band Little Feat, is op 64-jarige leeftijd overleden.

Het optreden vrijdag in Paradiso wordt niet afgelast, omdat Little Feat al sinds vorig jaar wegens ziekte van Hayward met een vervanger speelt. Zijn plaats is ingenomen door de drumtechnicus van de band, Gabe Ford.

Little Feat

Hayward, maakte in augustus vorig jaar bekend dat hij leed aan leverkanker. Terwijl hij wachtte op een levertransplantatie stierf hij vorige week in een ziekenhuis in de Canadese stad Victoria aan de gevolgen van een longontsteking. Hayward was in 1969 medeoprichter van Little Feat, de band met een geheel eigen mix van Californische rock, langzame New Orleans-funk, country en blues. Hayward speelde daarin een beslissende rol door zijn inventieve, maar altijd dienende manier van drummen. Little Feat, die in 1979 al zijn frontman Lowell George verloor, had geen hits, maar werd wegens de kwaliteit van de muziek omarmd door een flinke groep trouwe fans en bewonderd door andere muzikanten.

Bob Dylan

Hayward speelde, naast zijn werk met Little Feat, met vele grote artiesten zoals Eric Clapton, Bob Dylan, The Doobie Brothers, Nils Lofgren, Carly Simon, Stephen Stills, Peter Frampton, Buddy Guy, Robert Palmer, John Cale en Tom Waits.

Ster advertentie
Ster advertentie