Programma

Rob Jetten ziet liever president dan koningshuis in Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Jetten ziet liever president dan koningshuis in Nederland

De eerste aflevering van het tweede seizoen van De Derde Kamer staat online! Ook dit nieuwe jaar bespreken Wouter en Lars alle gebeurtenissen in politiek Den Haag.

Een groot onderwerp afgelopen week was het advies over het arbeidsstelsel aan het kabinet. Commissie Borstlap kwam met een adviesrapport met als kern ‘de arbeidsmarkt moet écht anders of onze welvaart gaat eraan’. De commissie wil een gelijk speelveld voor alle werkenden, maar gaat dit op korte termijn gebeuren? Verder bespreken Lars en Wouter het verhaal van de kazerne van de marinebasis. En ze bespreken de verhuizing van de kazerne van de marinebasis in Doorn. Wat is hier gebeurd en wat heeft de staatssecretaris hiermee te maken? Dat en meer in een nieuwe De Derde Kamer!

Wouter op werkbezoek

Wouter brengt verder een werkbezoek aan Rob Jetten. Het gesprek is vanuit zijn werkkamer, die uitkijkt op het ministerie van Defensie, waar hij regelmatig zwaait naar minister Ank Bijleveld. Als het aan Rob Jetten ligt dan zou de voorkeur uitgaan naar een president in Nederland dan het koningshuis: "Ja, ook om die mensen te verlossen. Je wordt geboren in zo’n familie en dan moet je je hele leven zo’n poppenkast spelen. Het is eigenlijk onmenselijk dat we dat zo vragen. Ik denk dat we best een goed koningshuis hebben, maar principieel denk ik dat wij als Nederlanders prima in staat zijn om zelf ons staatshoofd te kiezen."

Verder bespreken ze het drugsmanifest van D66. De partij is voor het reguleren van harddrugs, maar waar komt dit standpunt eigenlijk vandaan? En gebruikt Rob Jetten zelf wel eens drugs? Je hoort het in de nieuwe De Derde Kamer:

#1 - DE DERDE KAMER met Rob Jetten, Advies Arbeidsmarkt en Verhuizing Kazerne Marinebasis (S02) - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie