Programma

Het grote succes van Rag'n'Bone Man

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Het grote succes van Rag'n'Bone Man

In 2016 scoort Rag'n'Bone Man een hit met 'Human', maar sindsdien heeft hij niet stilgezeten!

In 2016 staat Rag'n'Bone Man op North Sea Jazz in Rotterdam. Op dat moment heeft hij eigenlijk alleen 'Human' als echt wapenfeit op zak. Toch staat het ook dan al vol tijdens zijn show. "Er kwamen heel veel mensen, terwijl er nog geen album was", aldus Rag'n'Bone Man. De Brit bewaart fijne herinneringen aan dat optreden. "Iedereen was heel enthousiast, dus ik was ook heel blij. Ik had nog nooit op een festival als dit opgetreden. Het was geweldig." Caroline sprak hem destijds vooraf aan zijn show.

Blij met award?

De zanger laat het niet bij 'Human', want op 10 februari 2017 brengt hij zijn gelijknamige debuutalbum uit. De nummers op de plaat zijn geproduceerd door Mark Crew, Two Inch Punch en Jonny Coffer. Met het album wint de singer-songwriter in 2017 een BBC Music Award voor British Album of the Year en wordt hij genomineerd voor Artist of the Year. Over het ontvangen van de award is Rag'n'Bone Man eerst niet heel blij. "Ik wist niet of ik het verdiende", vertelt hij in een interview met de Engelse krant Evening Standard. "Het was allemaal vrij nieuw. Het album was net uitgebracht." Toch was hij stiekem wel trots. "Achteraf bekeken was het geen slechte zaak. Ik ben niet begonnen met muziek voor trofeeën, maar om dat soort erkenning vroeg te krijgen was super cool!"

Dromen van Dave Grohl

De zanger gaat maar door en voegt meer hits aan zijn oeuvre toe. Eind 2017 werkt hij samen met de Britse virtuele band Gorillaz en brengen het nummer 'The Apprentic' uit en in januari 2019 met Calvin Harris het nummer 'Giant'. De dance-samenwerking met Calvin Harris blijft voorlopig een eenmalig uitstapje, als het aan Rag'n'Bone Man ligt. "Ik maak eigenlijk geen dancemuziek. De samenwerkingen zullen dus niet zo snel meer in de dance zijn. Als ik ze doe dan zal het eerder hiphop of rock’n’roll zijn", aldus in een interview met onze One'sy Muller. Er staan nog wel wat gedroomde namen op het lijstje van de zanger. Waaronder die van The Roots, maar vooral van Foo Fighters-frontman Dave Grohl. "Het is een droom om hem op een nummer van mij te laten spelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ik hou van Nederland'

In de zomer van 2019 komt de Brit weer naar North Sea Jazz. Zijn terugkeer in Nederland bevalt Rag'n'Bone Man goed. Zeker omdat hij in die zomer minder shows speelt dan andere jaren en dus meer tijd heeft om van de festivals en landen te genieten. Zo ook van North Sea Jazz en Nederland. "Ik hou van Nederland. De mensen zijn heel erg aardig. We houden van de mensen hier. De liefde die je terugkrijgt is heel speciaal", aldus de Brit in gesprek met onze One'sy. Zijn liefde voor Nederland gaat zelfs zo ver dat hij ons één van de aardigste volken ter wereld vindt. "Ik geloof echt dat de mensen hier aardiger zijn dan op andere plekken." In juni 2020 kan Rag'n'Bone Man weer genieten van ons kikkerlandje, want hij zal optreden op Pinkpop.

Check hieronder zijn live-optreden van 'Human' tijdens North Sea Jazz 2016:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 stond Rag'N'Bone Man met twee noteringen in de Top 2000. 'Human' op 451 en 'Skin' op 1917.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie