Programma

Legendarisch live: Lynyrd Skynyrd

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch live: Lynyrd Skynyrd

In 1997 treedt Lynyrd Skynyrd op in het Star Lake Amfitheater in Burgettstown om hun vierde live-album op te nemen. De band speelt onder meer een legendarische versie van 'Sweet Home Alabama'!

Twee exclusieve interviews

Een jaar na de opnames brengt Lynyrd Skynyrd het album Lyve from Steel Town uit. Daarop staan in totaal maar liefst zeventien nummers, waaronder de singles 'Free Bird' en 'Sweet Home Alabama'. Ook zijn er twee exclusieve interviews met de band op de dubbel cd terug te vinden.

Vlag als onderdeel van de show

Tijdens de opnames van Lyve in Steel Town speelt Lynyrd Skynyrd met een grote vlag op de achtergrond. Het is de officiële vlag van de Geconfedereerde Staten van Amerika, die gebruikt wordt na afloop van de Amerikaanse burgeroorlog. Het grote doek op de achtergrond vormt jarenlang een onderdeel van de show van Lynyrd Skynyrd. Zanger Johnny Van Zant heeft voor de opnames van Lyve in Steel Town zelfs een extra vlag om zijn microfoonstandaard hangen.

Oorverdovend gegil

Als de eerste gitaarklanken van 'Sweet Home Alabama' klinken, wordt het amfitheater gevuld met een oorverdovend gegil. Van de eerste tot de laatste seconde klopt werkelijk alles: de sound, de energie en het enthousiasme van het publiek. Het ideale recept voor een te gekke versie van de hit.

Check de beelden van dit legendarische optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie