Programma

Stereo MC's over 'Connected': 'Nummer binnen een nacht zo goed als af'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stereo MC's over 'Connected': 'Nummer binnen een nacht zo goed als af'

In 1992 brengt de Britse band Stereo MC het nummer ‘Connected’ uit. Vanuit Londen vertellen zanger Rob Birch en producer Nick Hallam over het ontstaan van deze hit.

Tijdens het schrijven van het nummer 'Connected' woonden de heren van Stereo MC's in Lavender Hill. Producer Nick Hallam vertelt ons hoe zanger Rob Birch het nummer in een nacht op papier heeft gezet. "Dan ging ik slapen, en als ik weer opstond, was Rob nog bezig. Ik weet nog dat ik een keer opstond en vroeg: 'Wat is dit?' Toen had hij de hele track geschreven, met tekst. Het was zo goed als af."

'Wij wilden het spelen, net als al die rockbands'

Het nummer 'Connected' brak door in de tijd waarin je dancemuziek afspeelde in plaats van ermee optrad. De mannen wilden hier graag verandering in brengen. "Dancemuziek was toen meer iets van geluidsinstallaties. In een discotheek speelde je het gewoon af. Maar wij wilden het spelen, net als al die rockbands", vertelt producer Nick. Zanger Rob kon enorm genieten van de optredens. "Een optreden is als een reis. Naarmate de reis vordert, komt het publiek er steeds meer in. En op het laatst dampt, stampt en bruist de hele zaal van de energie. Dan lacht iedereen."

"Cause something ain't right, you gotta do right", zingt Rob in het nummer 'Connected'. Benieuwd wat er volgens hem niet deugde en waarom hij deze tekst schreef? Je hoort het hieronder in een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie