Programma

Gecoverde hits

  1. Nieuwschevron right
  2. Gecoverde hits

Henk van Steeg surfte wat rond op het internet op en vond bekende klassiekers, maar dan in een heel ander jasje.

Herken de klassiekers

Zo liet hij een Eagles cover horen in het Frans, een hit van de Black Eyed Peas met alleen maar snaarinstrumenten en een cover van The King Of Pop met behulp van lege bierflesjes. Beluister het fragment om te horen of je de klassiekers herkent.

Man zingt over girlpower

De platen waar Henk het over heeft zijn overduidelijk covers. Maar wist je dat het girlpower nummer 'Girls Just Wanna Have Fun' van Cyndi Lauper ook eigenlijk een cover is? Het origineel werd trouwens niet door een vrouw gezongen, maar door de zanger Robert Hazzard, manpower dus.

Cover wordt hit

Ace of Base draaide haar hand niet om voor een cover. Het nummer 'Don't Turn Around' werd geschreven voor Tina Turner, maar de single werd pas een hit toen Ace Of Base het nummer coverde.

Valerie

Bij het nummer 'Valerie' moet je toch al gauw denken aan het originele stemgeluid van Amy Winehouse. 'Valerie' is misschien wel één van haar bekendste hits. Maar ook dit nummer komt eigenlijk van iemand anders. De Engelse band The Zutons bracht het nummer als eerste uit.

Beter dan het origineel

Marilyn Mcoo en Billy Davis scoorden een bescheiden hit met 'Saving All My Love For You'. Whitney Houston echter, maakte er een wereldhit van!

Van welk liedje wist jij niet dat het een cover was?

Ster advertentie
Ster advertentie